Lavrov vine cu declarații ȘOCANTE și ofensează toată comunitatea evreiască

Oana Pavelescu | Dată: 02 mai, 14:44 | Categorie: Știri
Serghei Lavrov
Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat SUA și Canada că antrenează 'neonaziști' aflați acum în rândurile armatei ucrainene

Lavrov a declarat duminică că faptul că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este evreu nu anulează elementele naziste din țara sa, susținând că și Adolf Hitler "avea sânge evreiesc".

Potrivit unui interviu acordat presei italiene, Lavrov a declarat: "Nu am avut nici un fel de probleme: "Zelenski este evreu? Și Hitler avea origini evreiești... Cei mai mari antisemiți sunt tocmai evreii".

În interviu, ministrul rus de externe a acuzat, de asemenea, SUA și Canada că au antrenat "subdiviziuni neonaziste" care se află acum în rândurile armatei ucrainene, făcând referire la cei care rezistă în uzina Azovstal din orașul ucrainean Mariupol.

Există publicații "care confirmă faptul că americanii și mai ales canadienii au jucat un rol principal în pregătirea unor subdiviziuni ultra-radicale, în mod deschis neonaziste pentru Ucraina", a declarat Lavrov, fără a preciza la ce publicații se referă.

Luni, vorbind la Radio Armata, ministrul israelian al comunicațiilor, Yoaz Hendel, a criticat afirmația lui Lavrov potrivit căreia Hitler era evreu, o teorie discreditată pe scară largă de istorici, ca fiind "iluzii care au scopul de a justifica actele oribile ale rușilor în Ucraina".

Întrebat de ce premierul sau ministerul de externe nu au condamnat încă comentariile lui Lavrov, Hendel a răspuns că "în diplomație există un moment diferit pentru lucruri diferite". Citește mai mult pe DCBusiness.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite