Lansare reuşită. O navetă Crew Dragon duce patru astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Momentul lansării
Momentul lansării

Lansare reuşită către Staţia Spaţială Internaţională.

A fost lansată naveta Crew Dragon Endurance, cu patru astronauţi la bord, inclusiv europeanul Andreas Mogensen, care se îndreaptă către Staţia Spaţială Internaţională. Astfel, începe misiunea Crew 7, în care cei patru astronauţi vor trebui să facă cu rândul echipajului misiunii Crew 6.

A doua zi după amânare, din cauza unei probleme tehnice la unul dintre sistemele de control al mediului ale capsulei, lansarea a avut loc în numele NASA cu o rachetă Falcon 9, care aparţine SpaceX, de la Centrul Spaţial "Kennedy" din Cape Canaveral.

După amânarea de vineri, 25 august, din cauza unei probleme tehnice la unul dintre sistemele de control al mediului ale capsulei, sâmbătă numărătoarea inversă a fost "dificilă", după ce centrul de control al NASA din Houston a detectat o scurgere în braţul folosit de astronauţi pentru a accesa Crew Dragon.

Însă, a fost o problemă care nu a interferat cu lansarea şi "Go" a sosit când mai erau şapte minute. Pe lângă danezul Morgensen de la Agenţia Spaţială Europeană, din misiunea Crew 7 fac parte americanca Jasmin Moghbeli de la NASA în rolul de comandant, Satoshi Furukawa de la Agenţia Spaţială Japoneză (JAXA) şi cosmonautul Agenţiei Spaţiale Ruse Roscosmos, Konstantin Borisov, informează Rador.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel