La mulți ani, Roger Daltrey! Solistul trupei The Who împlinește astăzi 79 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 01 Martie 2023, 13:16 | Categorie: Știri
La mulți ani, Roger Daltrey! Solistul trupei The Who împlinește astăzi 79 de ani / Facebook
La mulți ani, Roger Daltrey! Solistul trupei The Who împlinește astăzi 79 de ani / Facebook

Roger Harry Daltrey este un cântăreț, muzician și actor englez. Este co-fondator și solist al trupei rock The Who.

Printre cântecele de succes ale lui Daltrey cu The Who se numără "My Generation", "Pinball Wizard", "Won't Get Fooled Again", "Baba O'Riley" și "You Better You Bet".

Și-a început cariera solo în 1973, în timp ce era încă membru al trupei The Who. De atunci a lansat zece albume de studio solo, cinci albume de compilație și un album live. Printre hiturile sale solo se numără "Giving It All Away", "Walking the Dog", "Written on the Wind", "Free Me", "Without Your Love" și "Under a Raging Moon".

The Who este considerată una dintre cele mai influente trupe rock ale secolului XX și a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume.

În calitate de membru al trupei, Daltrey a primit un premiu pentru întreaga carieră din partea British Phonographic Industry în 1988, și din partea Grammy Foundation în 2001. A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1990 și în UK Music Hall of Fame în 2005.

El și Pete Townshend au primit Kennedy Center Honors în 2008 și The George and Ira Gershwin Award for Lifetime Musical Achievement la UCLA pe 21 mai 2016. Daltrey a fost, de asemenea, actor și producător de film, cu roluri în filme, teatru și televiziune. Ascultătorii Planet Rock l-au votat ca fiind a cincea cea mai mare voce a rock-ului în 2009, și a fost clasat pe locul 61 în lista celor mai mari 100 de cântăreți din toate timpurile întocmită de Rolling Stone în 2010.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite