La mulți ani, Ritchie Blackmore! Chitaristul împlinește astăzi 78 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
La mulți ani, Ritchie Blackmore! Chitaristul împlinește astăzi 78 de ani
La mulți ani, Ritchie Blackmore! Chitaristul împlinește astăzi 78 de ani

Richard Hugh "Ritchie" Blackmore este un chitarist englez, membru fondator al trupelor de hard rock Deep Purple și Rainbow.

A părăsit Deep Purple în 1975, pentru a forma Rainbow și încă o dată în 1993 datorită neînțelegerilor cu ceilalți membri ai formației, în ciuda succesului comercial de care se bucura grupul la acea dată. În prezent activează în trupa cu influențe renascentiste Blackmore's Night, alături de soția sa, Candice Night.

Blackmore a fost clasat pe locul 55 de către revista Rolling Stone în topul "Celor mai buni 100 de chitariști ai tuturor timpurilor" .

Blackmore s-a născut la Allendale Nursing Home din Weston-super-Mare, Somerset, ca al doilea fiu al lui Lewis J. Blackmore și Violet. Familia s-a mutat în Heston, Middlesex, când Blackmore avea doi ani. Avea 11 ani când tatăl său i-a dăruit prima sa chitară cu anumite condiții, printre care să învețe să cânte cum trebuie, așa că a luat lecții de chitară clasică timp de un an.

Într-un interviu acordat revistei Sounds în 1979, Blackmore a declarat că a început să cânte la chitară pentru că voia să fie ca muzicianul britanic Tommy Steele, care obișnuia să sară și să cânte. Blackmore detesta școala și își ura profesorii.

A părăsit școala la vârsta de 15 ani și a început să lucreze ca ucenic mecanic radio la aeroportul Heathrow din apropiere. A luat lecții de chitară electrică de la chitaristul de sesiune Big Jim Sullivan.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel