La mulți ani, Ozzy Osbourne! 20 de lucruri pe care sigur nu le știai despre marele artist

Autorul articolului: Elena Didilă | Dată: 03 dec 2022, 10:24 | Categorie: Știri
Sursa Youtube, Ozzy Osbourne
Sursa Youtube, Ozzy Osbourne

20 de lucruri pe care s-ar putea să nu le știi despre Ozzy Osbourne.

Pe 3 decembrie 1948 s-a născut Ozzy Osbourne. Îl cunoaștem cu toții pentru cariera sa solo, pentru munca sa cu Black Sabbath și pentru reality show-ul său, dar pentru a-i sărbători ziua de naștere, iată 20 de lucruri pe care s-ar putea să nu le știi despre Prințul Întunericului:

1. Numele adevărat al lui Ozzy este John Michael Osbourne. Copiii din școala elementară foloseau porecla Ozzy pentru a-l batjocori pe tânărul Osbourne, scrie Foxsport.

2. Tatăl lui Ozzy era fabricant de unelte, iar mama lui lucra într-o fabrică. 

3. Ozzy este unul dintre cei șase copii. Are trei surori mai mari și doi frați mai mici.

4. Ozzy și familia sa numeroasă locuiau într-o casă mică cu două dormitoare în Birmingham, Anglia.

5. În copilărie la școală, Ozzy a avut de-a face cu dislexia. Din moment ce nu a fost diagnosticat, i s-a spus doar că este prost.

6. Osbourne a fost pe scenă de la o vârstă fragedă, acționând în muzicale la școala sa precum The Mikado și HMS Pinafore.

7. În adolescență, Osbourne s-a îndrăgostit de The Beatles și a spus că pieasa ”She Loves You” l-a inspirat să devină muzician.

8. Când avea 15 ani, Ozzy a părăsit școala. După aceea, a încercat multe locuri de muncă, inclusiv muncitor în construcții, instalator, producător de unelte, tuner de claxon într-o fabrică de mașini și muncitor într-un abator.

9. În adolescență, Ozzy a cochetat și cu ”infracțiunile”. Acesta  a furat un televizor, dar acesta a căzut peste el în timpul furtului și a trebuit să-l lase în urmă. De asemenea, a furat haine pentru bebeluși, crezând că sunt haine pentru adulți. 

10. Ozzy a petrecut șase săptămâni în închisoare după ce nu a putut plăti amenda primită când a fost găsit vinovat de jaf. Tatăl lui ar fi putut plăti factura, dar a vrut să-i dea o lecție lui Ozzy.

11. Ozzy și-a făcut unele dintre tatuajele în timpul petrecut în închisoare. A folosit ace de cusut pentru a sculpta fețe fericite pe genunchi, spunând că l-au ajutat să se înveselească. Și-a scris și OZZY pe degete.

12. Ozzy s-a alăturat pentru prima dată unei trupe în 1967. Se numea Rare Breed  și avea în componentă viitorul basist din Sabbath, Geezer Butler. După două spectacole aceștia s-au despărțit.

13. Ozzy a cântat apoi cu Geezer în trupa Polka Tune Blues, care i-a inclus pe chitaristul Tony Iommi  și bateristul Bill Ward. 

14. Ozzy și-a întâlnit pentru prima dată viitoarea soție, Sharon, la începutul anilor 70, când lucra ca recepționer la biroul tatălui ei. Tatăl ei, Don Arden, urma să devină managerul lui Sabbath.

15. În 1986, Ozzy a făcut o vasectomie. În acel moment avea cinci copii.

16. Întreaga sa viață, Ozzy a suferit de fapt de frica de scenă.

17. Ozzy nu s-a urmărit niciodată pe The Osbournes

19. În 2016, Ozzy aproape s-a înecat cu o vitamină. În timp ce era întins pe o canapea, rockerul a luat o mână de vitamine, dar a tușit și una dintre pastile i-a intrat în plămâni. A trebuit să meargă la spital.

20. Datorită carierei sale solo și lucrului cu Sabbath, Ozzy a vândut peste 100 de milioane de albume.

 La multi ani Ozzy! 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite