La mulți ani, John Francis Bongiovi Jr.! Solistul de la Bon Jovi împlinește astăzi 61 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 02 Martie 2023, 09:57 | Categorie: Știri
La mulți ani, John Francis Bongiovi Jr.! Solistul de la Bon Jovi împlinește astăzi 61 de ani / Bon Jovi
La mulți ani, John Francis Bongiovi Jr.! Solistul de la Bon Jovi împlinește astăzi 61 de ani / Bon Jovi

Bon Jovi este o formație de muzică rock americană, originară din Sayreville, New Jersey. 

Formată în 1983, formația este alcătuită din: solistul Jon Bon Jovi (John Francis Bongiovi, Jr.), chitaristul Richie Sambora, pianistul David Bryan, toboșarul Tico Torres. Membrii trupei au rămas aproape aceiași de-a lungul timpului, excepție făcând plecarea lui Alec John Such în 1994. Acesta a fost înlocuit neoficial de Hugh McDonald, care mai târziu, a părăsit și el trupa.

În anul 1984, trupa Bon Jovi a debutat cu o melodie, "Runaway", cu ajutorul căreia s-au făcut cunoscuți. În 1984 și 1985, Bon Jovi a lansat două albume ce au fost bine primite de public. Totuși, formația a avut mult succes cu albumele următoare numite: "Slippery When Wet" (1986) și "New Jersey" (1988). 

Succesul acestor albume a adus formației recunoașterea la nivel mondial. În 1990, trupa a luat o pauză după turneul New Jersey, iar în această perioadă atât Jon Bon Jovi cât și Richie Sambora s-au concentrat pe carierele lor solo. În 1992, formația a obținut discul dublu de platină cu "Keep the Faith" și multe altele de atunci. Hitul "It's My Life" lansat în anul 2000, a avut succes în rândul tinerilor.

Trupa este cunoscută pentru utilizarea diferitelor stiluri muzicale, precum pop sau country pentru albumul "Lost Highway" din 2007. Un nou album, "The Circle", a fost lansat pe 10 noiembrie 2009 în Statele Unite. 

Numele formației Bon Jovi vine de la solistul acesteia, Jon Bon Jovi (John Francis Bongiovi), care și-a petrecut adolescența interpretând în trupe locale din Jersey alături de David Bryan (David Rashbaum). Verișorul lui Jon (Tony Bongiovi) deținea studioul de înregistrări Power Station, unde Jon își petrecea mult timp lucrând ca portar și înregistrând demo-uri după program, uneori fiind susținut de membrii trupei E Street Band sau Aldo Nova.

Stilul formației Bon Jovi a fost caracterizat, în general, ca fiind format din sub-genurile hard rock, pop/hair metal, arena rock și pop rock, deși muzicienii au experimentat și practicat mai multe stiluri decât cele menționate de-a lungul timpului.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite