La mulți ani, Jimmy Page!

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
La mulți ani, Jimmy Page! Foto: Facebook
La mulți ani, Jimmy Page! Foto: Facebook

Muzicianul și chitaristul virtuoz al trupei Led Zeppelin împlinește 79 de ani.

James Patrick Page, născut pe 9 ianuarie 1944 în Anglia, este un artist rock multidisciplinar și fondator al trupei Led Zeppelin din 1968. Cunoscut și sub numele de Jimmy Page, este considerat unul dintre cei mai mari și mai influenți muzicieni și chitariști din istorie.

Cu Led Zeppelin, a vândut peste 300 de milioane de discuri cât timp a fost muzician și chitarist în trupă. Dar asta nu este tot, deoarece a colaborat și cu mulți alți artiști renumiți. Unii dintre ei sunt The Rolling Stones sau Jeff Beck, printre alții.

Potrivit "Gibson Guitar Corporation", Page se află pe locul al doilea în topul celor mai mari chitariști din istorie. În "Rolling Stone" și "Total Guitar", virtuozul chitarist se află pe locul trei.

Solo-ul său de chitară din "Stairway to Heaven" este considerat cel mai bun din istoria rock-ului de către "Guitar World" și "Rolling Stone". Nu există nicio îndoială că este vorba de 79 de ani de talent pur.

Page a recunoscut întotdeauna influența eroilor săi chitariști americani, în special a lui Scotty Moore, mâna dreaptă a lui Elvis Presley, și a giganților blues din copilăria sa, precum B.B. King și Buddy Guy. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel