La mulți ani, Elton John! Cântărețul împlinește astăzi 74 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Astăzi este ziua lui Elton John! Artistul a împlinit 77 de ani
Astăzi este ziua lui Elton John! Artistul a împlinit 77 de ani

Într-o carieră de patru decenii, Elton John (numele real Reginald Kenneth Dwight) a vândut peste 450 de milioane de discuri la nivel mondial, devenind unul dintre cei mai de succes artiști din istorie.

Melodia sa Candle in the Wind 1997 a fost vândută în peste 37 de milioane de exemplare, fiind una dintre cele mai bine vândute melodii din istorie.

A avut peste 50 de melodii Top 40, șapte albume consecutive pe locul 1 în topurile din Statele Unite, 16 melodii Top 10, patru melodii numărul 2 și nouă melodii numărul 1. 

A câștigat cinci premii competitive Grammy, un premiu Tony, iar pentru muzica de film The Lion King/Regele Leu a primit în 1995 premiul Oscar și un Glob de Aur. În 2004, revista Rolling Stone l-a poziționat pe locul 49 în Top 100 cei mai buni artiști din istorie.

Părinții lui Elton John au fost mari colecționari de discuri și i-au prezentat cei mai populari cântăreți și muzicieni ai vremii iar John își amintește că a fost imediat prins de muzica rock and roll după ce mama sa a cumpărat discuri cu Elvis Presley și Bill Haley & His Comets în 1956.

În 1967, ceea ce avea să fie prima melodie Elton John/Bernie Taupin, Scarecrow, a fost înregistrată; când cei doi s-au cunoscut, șase luni mai târziu, Dwight activa sub numele de "Elton John", în omagiu pentru saxofonistul Bluesology Elton Dean și Long John Baldry.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel