La mulți ani, Eddie Vedder! Mega concert Pearl Jam, doar la Radio DCNews

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Distracția continuă diseară de la ora 23:59 Best Rock Hits Live, la Radio DCNews cu un concert al formației legendare Pearl Jam.

 

Eddie Vedder s-a născut pe 23 decembrie 1964, este vocalistul și unul dintre cei trei chitariști ai formației de muzică rock Pearl Jam.

Considerat unul dintre cei mai buni cântăreți datorită vocii sale puternice și răgușite, Vedder este unul dintre cele mai mari staruri rock ale anilor 1990.

Formația Pearl Jam "a luat naștere" în 1990 cu Ament, Gossard, McCready. Ulterior, aceștia i-au recrutat pe Vedder și pe toboșarul Dave Krusen. Inițial, trupa se numea Mookie Blaylock, dar a fost nevoită să-și schimbe numele când a semnat cu Epic Records în 1991.

Prietenul lui Vedder și fostul baterist al trupei Red Hot Chili Peppers, Jack Irons, i-a dat caseta demo a unei trupe din Seattle care avea nevoie de un cântăreț. Vedder și-a oferit vocea pentru trei dintre cântece, care aveau să devină „Alive”, „Once”, și „Footsteps” de la Pearl Jam.

Ten este albumul de debut al formației americane de rock alternativ Pearl Jam, lansat pe data de 27 august, 1991 cu Epic Records. A devenit unul dintre cele mai bune albume grunge ale anilor 1990. A fost clasat pe locul 207 în topul celor mai bune 500 de albume din toate timpurile realizat de revista Rolling Stone.

Trupa s-a aflat în mijlocul popularității și atenției bruște a întregii scene muzicale din Seattle și a contribuit la consolidarea genului cunoscut sub numele de grunge.

Single-ul, Jeremy, a avut două nominalizări la Premiile Grammy pentru Cel mai bun cântec rock și Cea mai bună interpretare hard rock în 1993. Pearl Jam a primit patru premii la premiile MTV Video Music Awards 1993 pentru videoclipul piesei Jeremy, printre care Video of the Year și Best Group Video.

Eddie Vedder urcă deseori pe scenă la începutul spectacolelor Pearl Jam, doar cu o chitară sau o muzicuță, pentru a încălzi audiența cu unul sau două cântece. De regulă este vorba de cântece mai lente, acustice, cum ar fi „Long Road” sau „Trouble” de la Cat Stevens

În 2007, Eddie Vedder a lansat primul său album solo ca coloană sonoră pentru filmul Into the Wild (2007). Cel de-al doilea album al său, Ukulele Songs, și un DVD live intitulat Water on the Road au fost lansate în 2011. Cel de-al treilea album solo al său, Earthling, a fost lansat în 2022.

Programul integral al concertelor de Crăciun:


Vineri 23 decembrie 2022, Ora 22.00 Pearl Jam - "Let's Play Two" 2017

CONCERT LIVE Ora 23.59.00 Best Rock Hits Live - Part 1 (Program de 52 piese: Time 4 ore și 40 minute)

Sâmbătă 24 Decembrie 2022 ora 22.00 Best Rock Ballads Live (Program 48 piese: Time 4 ore și 40 minute)

Duminică 25 Decembrie 2022 Ora 22.00 Best Rock Hits Live - Part 2 (Program 52 piese: Time 4 ore și 31 minute)

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel