La mulți ani, Angus Young! Chitaristul AC/DC împlinește astăzi 68 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Trupa AC/DC revine în Europa după opt ani de absenţă / FOTO: Youtube
Trupa AC/DC revine în Europa după opt ani de absenţă / FOTO: Youtube

Angus McKinnon Young este un chitarist, compozitor și co-fondator al formației australiene de muzică hard rock AC/DC.

Este cunoscut pentru mișcările energice executate pe scenă, pentru popularizarea mișcării duckwalk a lui Chuck Berry și pentru uniforma de școlar pe care o poartă în toate concertele sale. 

 Angus ocupă locul 24 în topul realizat de revista Rolling Stone a celor mai buni 100 de chitariști din toate timpurile. În 2003 a fost admis ca membru, împreună cu ceilalți membri AC/DC, în Rock and Roll Hall of Fame.

Înainte de formarea AC/DC, Angus a mai cântat în trupa Kantuckee, al cărei componență îi mai includea și pe Bob McGlynn (vocal), Jon Stevens (chitară bas) și Trevor Jams (percuție). Aceasta s-a destrămat și urma să se formeze Tantrum, adică Mark Sneddon (voce, chitară), Jon Stevens (chitară bas), Trevor James (percuție) și desigur, Angus Young la chitară.

Avea doar 18 ani când el și fratele său, Malcolm au format AC/DC în 1973, cu Angus la chitară, Malcolm la chitară ritmică, Colin Burgess la tobe, Larry Van Kriedt la chitară bas și Dave Evans la voce. „Can I Sit Next to You Girl”, primul lor single, a fost mai târziu reînregistrat cu Bon Scott ca și vocalist. Se presupune că numele de „AC/DC” a fost luat de pe o mașină de cusut, sau poate fi atribuit chiar soției lui George Young, Sandra.

Young a fost influențat de muzicieni blues și rock and roll din anii 1950 și 1960, precum Muddy Waters și Chuck Berry. Angus a mai menționat și pe Eric Clapton și pe fratele său, Malcolm Young, ca și influențe muzicale. Participarea lui Angus în AC/DC a servit ca sursă de inspirație, la rândul ei, pentru multe formații de mai târziu, între care: Guns N' Roses, Def Leppard ș.a.

Nu-mi place să stau mai sus sau mai jos față de capetele oamenilor. În principiu, îmi place doar să merg în fața unei mulțimi și să o fac praf.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel