La mulți ani, Adele! Cântăreața împlinește astăzi 35 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
La mulți ani, Adele! Cântăreața împlinește astăzi 35 de ani
La mulți ani, Adele! Cântăreața împlinește astăzi 35 de ani

Adele Laurie Blue Adkins, cunoscută sub numele de Adele, este o cântăreață, compozitoare și textieră britanică. Ea a fost primul beneficiar al premiului „Critics' Choice” din cadrul BRIT Awards și a fost numită „Talentul anului 2008” în urma sondajului efectuat de BBC, Sound of 2008.

La Premiile Grammy din 2009, Adele a câștigat premiile pentru „Cel mai bun artist debutant” și „Cea mai bună voce pop”.

După ce a cântat la BRIT Awards 2011, piesa Someone Like You a devenit numărul unu în Marea Britanie. Someone Like You a rămas lider pentru patru săptămâni consecutive. Official Charts Company, a declarat că Adele este prima artistă în viață care reușește să fie pe primul loc atât în Official Singles Chart cât și în Official Album Chart simultan, de la The Beatles în 1964. Albumul „21” a fost timp de 11 săptămâni lider în Marea Britanie, cea mai lungă perioadă din istorie a unei soliste în UK Album Chart, depășind cele nouă săptămâni ale Madonnei din 1990, cu compilația de hituri The Immaculate Collection.

În Statele Unite, albumul a fost pe primul loc timp de nouă săptămâni în Billboard 200.

În urma succesului pe care l-a avut cu albumele sale, “19” și “21”, Adele a primit multe premii importante în industria muzicală. Dintr-un total de 102 nominalizări, artista britanică a triumfat la 46 de categorii, printre cele mai importante distincții primite, numărându-se opt premii la Grammy Awards, trei la American Music Awards, 11 la Billboard Awards, unul la Brit Awards și cinci în cadrul galelor MTV Awards.

Anul 2012 a început cum nu se putea mai bine pentru Adele, care, în cadrul celei de-a 54-a gală Grammy, a câștigat la toate cele șase categorii la care fusese nominalizată. Astfel, artista a plecat acasă cu premiile pentru înregistrarea/single-ul anului (Rolling in the deep), albumul anului (21), cântecul anului (Rolling in the deep), cea mai bună interpretare pop solo (Someone like you), cel mai bun album pop (21) și cel mai bun videoclip (Rolling in the deep).

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel