La cafea cu un polițist. „Ponturi” simple ca să nu mori în accident rutier / foto

Autorul articolului: Andrei Itu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
EXCLUSIV

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj, care asigură patrula moto la nivelul municipiului Cluj-Napoca, au fost prezenți, marți, la o nouă întâlnire cu cetățenii, în cadrul proiectului inedit 'La cafea cu un poliţist'.

La evenimentul organizat, marți dimineață, pe Bulevardul Eroilor din centrul orașului, au luat parte atât motocicliști, cât și simpli clujeni, care au trecut prin zonă și au dorit să participe la proiectul care aduce poliţiştii mai aproape de cetățean prin discuții libere.

Tema principală de marți a fost despre ce putem să facem fiecare dintre noi, fie că suntem polițiști, conducători auto / moto, trotinetiști sau pietoni, pentru a pune umărul la prevenirea accidentelor rutiere, într-un oraș tot mai aglomerat și agitat, precum Cluj-Napoca și nu numai.

Reguli simple. Cum să prevenim accidentele rutiere - Conduceți preventiv!

'Recomandările noastre generale pentru conducătorii auto/moto sunt: să adapteze viteza la condițiile de trafic, în special în zonele aglomerate și nu numai. Atunci când este mai puțină luminozitate sau când este vremea nefavorabilă trebuie să reducem viteza constant. În ceea ce privește consumul de alcool, toleranța este zero! Prin urmare, recomandăm să nu se consume în prealabil băuturi alcoolice sau alte substanțe. De asemenea, în rândul motocicliștilor, recomandăm o conduită preventivă, o verificare a stării tehnice a motocicletei.'

'Consider că, urmând toate aceste sfaturi, în sezonul pe care l-am deschis vom putea evita pe cât posibil accidentele de circulație, care, inevitabil, pare că de la an la an sunt din ce în ce mai multe, creșterea fiind exponențială cu numărul de motociclete înmatriculate în România.

Facem față cu brio exigențelor orașului și așteptăm și pe alții colegi de-ai noștri să îmbrățișeze această pasiune pentru motociclete. Noi îmbinăm utilul cu plăcutul. Asigurăm pe plan local o fluență a traficului, supraveghind îndeaproape circulația rutieră la nivelul municipiului Cluj-Napoca.', a declarat Pricopie Alexandru, agent principal de poliție, în cadrul Biroului rutier - Poliția municipiului Cluj-Napoca, pentru DC News.

'La cafea cu un poliţist', pus în aplicare în Cluj - Napoca pentru prima dată în România

Proiectul 'La cafea cu un poliţist' este preluat din SUA, acolo unde a început încă din anul 2011, în Hawthorne, California. Astăzi, este susținut în toate cele 50 de state ale Americii de Nord, precum și în Europa, Australia, Africa sau America Latină. În România a fost pus în aplicare, pentru prima dată, în Cluj-Napoca, în anul 2018.

Nu uitați! Respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și adoptarea unei conduite preventive contribuie la evitarea sau limitarea producerii unor evenimente rutiere, o problemă gravă în țara noastră, fiind lideri în Europa la numărul de morți pe șosele!

De asemenea, utilizarea telefonului mobil la volan și nu numai, nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare, lipsa infrastructurii, oboseala, lipsa de experiență a unor șoferi sunt alte cauze frecvente de producere a accidentelor.

Citește și -  Cluj-Napoca, sub asaltul trotinetelor. Accidente pe bandă rulantă! Cum a luat amploare un fenomen extrem de periculos

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel