Kumamoto: Orașul care introduce roboți la școală în locul elevilor

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Autoritățile municipale din Kumamoto, un oraș din Japonia, au anunțat că intenționează să utilizeze roboți pentru a oferi elevilor posibilitatea de a participa la cursuri în mod virtual, ca parte a eforturilor lor de a combate absenteismul școlar în creștere.

Copiii vor avea posibilitatea să îi controleze de la distanță pe roboții care îi vor reprezenta la școală, permițându-le să participe la cursuri și să interacționeze cu colegii lor. Acești roboți, având o înălțime de aproximativ un metru, vor fi capabili să se deplaseze autonom în interiorul școlii și să participe la diverse evenimente, conform informațiilor difuzate în mass-media și preluate de AFP și Agerpres.

Un oficial din orașul Kumamoto, Maki Yoshizato, a menționat că, deși comunicarea prin intermediul acestor roboți nu este complet realistă, ea poate oferi copiilor care se simt nesiguri și reticenți în interacțiunea cu ceilalți cel puțin un sentiment de realitate.

"Ne așteptăm ca această inițiativă să contribuie la reducerea temerilor psihologice ale copiilor", a adăugat el.

Orașul Kumamoto, care a introdus deja săli de clasă virtuale în metavers pentru a lupta împotriva absenteismului, are planuri să testeze acești roboți în luna noiembrie, sub condiția aprobării bugetului necesar. "Este deosebit de important să oferim mai multe opțiuni de studiu elevilor care nu pot participa fizic la școală", a declarat primarul din Kumamoto, Kazufumi Onishi, luna trecută.

La fel ca și în alte țări, Japonia a înregistrat o creștere a absenteismului școlar în urma pandemiei de COVID-19, cu motive care variază de la dificultățile de integrare în grup până la hărțuire, conform unei anchete guvernamentale. La nivel național, numărul elevilor care nu au frecventat școlile primare și gimnaziale a atins un nivel record de 244.940 de copii în 2021, potrivit celui mai recent studiu realizat de Ministerul Educației.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel