Kourtney Kardashian și-a operat copilul nenăscut

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 14 sep 2023, 12:02 | Categorie: Știri
Kourtney Kardashian și-a operat copilul nenăscut
Kourtney Kardashian și-a operat copilul nenăscut

Vedeta de reality show este mereu recunoscătoare pentru faptul că a depășit cu succes complicațiile medicale suferite în timpul sarcinii. Cum a fost afectat fătul ei de această situație?

Kardashian și Barker, membrul baterist al trupei Blink-182, au reușit să conceapă primul lor copil împreună după o luptă îndelungată cu infertilitatea. Kourtney, în vârstă de 44 de ani, are deja trei copii cu fostul său partener de viață, Scott Disick, în timp ce muzicianul are doi copii dintr-o relație anterioară și, de asemenea, este tatăl unui copil vitreg.

Ce este operația fetală?

Operația fetală este o procedură relativ recent dezvoltată, prin intermediul căreia se efectuează tratamente asupra fătului în timp ce acesta se află în uterul mamei sale. Acest tip de intervenție chirurgicală este necesar pentru a corecta probleme medicale care ar fi dificil de tratat după nașterea copilului.

Această formă de intervenție devine o opțiune importantă atunci când medicii consideră că fătul se află în pericol de moarte și că șansele de supraviețuire după naștere sunt reduse.

În Statele Unite, numai 20 de spitale au capacitatea de a efectua astfel de proceduri, care se împart în două categorii principale. Prima dintre ele este operația deschisă, care implică parțiala scoatere a fătului din uter pentru a permite medicilor accesul la zona afectată. După încheierea intervenției, fătul este repus în uter, iar acesta este suturat.

Această metodă este utilizată în cazurile în care fătul suferă de un defect congenital care îi blochează căile respiratorii și necesită o intervenție imediată pentru ca nou-născutul să poată respira autonom după tăierea cordonului ombilical.

Operația fetoscopică reprezintă a doua formă de intervenție chirurgicală asupra fătului și este minim invazivă. Nu necesită extragerea fătului din uter și se efectuează folosind un telescop cu fibre optice pentru a corecta defectele congenitale fără a face incizii majore. Acest tip de operație este mai puțin traumatic pentru atât mama, cât și copilul nenăscut și reduce riscul de naștere prematură.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience