Kobe Bryant va avea o statuie în fața arenei unde a performat timp de 20 ani

radiodcnews Team | Dată: 25 aug 2023, 14:53 | Categorie: Sport
Kobe Bryant
Kobe Bryant

Regretatul baschetbalist american Kobe Bryan va avea o statuie ridicată în semn de omagiu în fața arenei unde a performat toată cariera sa, timp de 20 de ani.

 

Clubul Los Angeles Lakers va aduce un omagiu fostului său star Kobe Bryant, decedat într-un accident de elicopter în 2020, urmând să amplaseze o statuie de bronz cu chipul său în faţa sălii sale, a anunţat gruparea din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), citată de AFP.

Opera sculptorului Julie Rotblatt Amrany va fi inaugurată pe 8 februarie 2024, înaintea unui meci între Lakers şi Denver Nuggets, campioana en titre a NBA. Numerele de pe tricou pe care le-a purtat Bryant în cursul carierei sale sunt 8 şi 24.

Anunţul a fost făcut de văduva jucătorului, Vanessa Bryant, într-o înregistrare video publicată pe reţelele de socializare. "Kobe a jucat toată cariera în Cetatea Îngerilor", a spus aceasta.

Kobe Bryant, care a cucerit cinci titluri de campion al NBA cu Los Angeles Lakers, şi-a pierdut viaţa într-un accident de elicopter, în ianuarie 2020, în cursul căruia au mai murit alte opt persoane, inclusiv fiica sa Gigi.

Al patrulea marcator al NBA din toate timpurile (33.643 de puncte) şi o legendă pentru fanii lui Lakers, Bryant a triumfat şi în afara parchetului, primind de exemplu Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj animat, pe care l-a câştigat pentru "Dear Basketball" (2017).

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience