Kevin Spacey încearcă să își revigoreze cariera în Europa

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Actorul discreditat Kevin Spacey încearcă să își revigoreze cariera, iar premiile deja încep să se adune – cel puțin în Europa.

După ce a primit un premiu pentru întreaga carieră la Torino anul trecut, Spacey urmează să colecteze mai multe premii în această lună. A fost anunțat că a câștigat un premiu pentru performanța vocală în thriller-ul *Control*, oferit de Folkestone Independent Film Awards din Marea Britanie. Filmul, care marchează primul său rol după achitarea de anul trecut, îl prezintă pe Spacey ca un bărbat care deturnează mașina unui oficial guvernamental pentru a se răzbuna, un rol interpretat exclusiv prin voiceover, scrie euronews.com.

Ceremonia de premiere va avea loc la Folkestone, Kent, pe 20 iulie. Nu este clar dacă Spacey va participa. Cu toate acestea, el este confirmat pentru a participa la o ceremonie în Taormina, Sicilia, a doua zi, unde va primi un alt premiu pentru întreaga carieră ca parte a Nations Awards.

"Kevin Spacey este un monument atemporal în istoria filmului și teatrului, care merită fără îndoială șansa de a-și recupera cariera," au declarat organizatorii premiilor, Michel Curatolo și Marco Fallanca. Ei au lăudat talentul lui Spacey și și-au exprimat mândria de a-l sprijini în revenirea sa în industrie.

Această primire caldă în Europa contrastează puternic cu poziția de la Hollywood. Spacey a fost în mare parte exclus din industria americană după numeroasele acuzații de conduită sexuală neadecvată și procesele care au urmat din 2017. Actorul Anthony Rapp l-a acuzat primul pe Spacey că a făcut un avans sexual nedorit în 1986, când Rapp avea 14 ani și Spacey 26 de ani. După acuzațiile lui Rapp, Spacey a fost eliminat din mai multe proiecte de mare profil, inclusiv din ultima sezon al serialului *House of Cards* de pe Netflix și din filmul *All the Money in the World* al lui Ridley Scott, unde a fost înlocuit de Christopher Plummer.

Spacey a fost găsit nevinovat într-un proces de agresiune în 2022, adus de Rapp în SUA și a fost achitat de șapte capete de acuzare de agresiune sexuală și alte două acuzații de infracțiuni sexuale într-un proces din Marea Britanie anul trecut. Cu toate acestea, Spacey se confruntă cu un nou proces civil în Marea Britanie în 2025, intentat de un bărbat care susține că actorul l-a agresat sexual, provocându-i "daune psihice" și "pierderi financiare".

În ciuda dificultăților sale, Spacey a făcut mai multe încercări de a-și revigora cariera în străinătate, în special în Italia, unde a jucat în filmul lui Franco Nero, *The Man Who Drew God*, care a avut premiera în 2022. Recent, într-un interviu cu Piers Morgan, Spacey s-a emoționat, dezvăluind că și-a pierdut casa din Baltimore și a fost aproape de faliment din cauza taxelor juridice în creștere și a lipsei de muncă. El a recunoscut lui Morgan că a "depășit limitele" fiind "prea mânios" cu oamenii, dar a susținut că "nu știa la acel moment" că avansurile sale erau nedorite.

Mai multe celebrități au vorbit în apărarea lui Spacey, solicitând revenirea acestuia în actorie. Luna trecută, Sharon Stone, Liam Neeson și Stephen Fry au făcut declarații pentru ziarul *The Telegraph* cerând ca actorul să fie lăsat să revină la cariera sa. "Abia aștept să-l văd pe Kevin înapoi la lucru," a spus Stone. "Este un geniu. Este atât de elegant și amuzant, generos până la extrem și știe mai multe despre meseria noastră decât majoritatea dintre noi vor ști vreodată." Neeson a adăugat: "Kevin este un om bun și un om de caracter. Personal, cred că industria noastră are nevoie de el și îi duce dorul enorm."

Aceste declarații au fost determinate de lansarea documentarului Channel 4, *Spacey Unmasked*, care a prezentat mărturii ale mai multor bărbați care au susținut că Spacey s-a comportat inadecvat față de ei. Acești bărbați nu au fost printre cei care au depus plângeri penale la poliția britanică. Fry a criticat documentarul, spunând că a dedica un întreg program acuzațiilor care nu se ridică la nivelul infracțiunilor este disproporționat și nejustificat. "Cu siguranță este greșit să continui să lovești o reputație pe baza unor afirmații și retorică, mai degrabă decât pe dovezi și probe? Dacă nu-mi scapă ceva, cred că și-a plătit prețul," a declarat Fry.

Încercările lui Spacey de a reveni pe scenă continuă să atragă un amestec de sprijin și controverse, reflectând opinia publică complexă și divizată cu privire la cariera sa și la acuzațiile aduse.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel