Kelly Jones de la Stereophonics îi critică pe compozitorii care folosesc inteligența artificială pentru a crea muzică

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Inteligența artificială
Inteligența artificială

Kelly Jones, solistul trupei Stereophonics, spune că arta este despre "expresia unei persoane reale" și condamnă implementarea tehnologiilor inteligenței artificiale în muzică.

Acesta pune sub semnul întrebării utilizarea tehnologiei AI pentru care permite compozitorilor să creeze cântece. Jones vorbește și despre provocările pe care le-a adus înființarea noii sale trupe Far From Saints.

Solistul în vârstă de 49 de ani a declarat că "arta ar trebui să provină de la inspirația oamenilor", în contextul în care utilizarea inteligenței artificiale în industria muzicală a escaladat.

Solistul a declarat că nu și-a dat seama, până când nu a participat la Premiile Ivor Novello, că această tehnologie este folosită din ce în ce mai mult pentru a "completa compozițiile".

"Nu sunt împotriva tehnologiei din viitor și a modului în care lucrurile progresează, dar cred că arta ar trebui să vină de la oameni, mă refer la elementele de bază ale individului", a spus el. "Cred că arta a fost întotdeauna expresia cuiva, expresia unei persoane reale, din inimă”, a completat acesta.

Artistul a adăugat că nu înțelege nici contribuția mai multor compozitori la o singură operă: "Este ca și cum, dacă ai face o pictură, ai avea 10 pictori care aruncă vopsea pe o pânză. A cui este pictura în cazul acesta?"

Cum a influențat Brexit-ul industria muzicii?

Kelly Jones, alături de noua sa trupă, Far From Saints, a fost în turneu la festivaluri după ce au lansat la începutul acestui an albumul Let's Turn This Back Around. Acesta este de părere că, din cauza pandemiei și din pricina Brexitului, a devenit mai greu să faci bani din muzică în turnee. "Nu este ușor să trăiești din asta", spune Kelly de la Stereophonics și Far From Saints.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel