Kanye West și-a cerut scuze comunităţii evreieşti pentru comentariile antisemite din 2022

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Kanye West
Kanye West

Kanye West a prezentat scuze "comunităţii evreieşti" pentru o serie de remarci antisemite pe care le-a făcut în 2022, scrie The Guardian.

Într-o declaraţie postată în ebraică pe contul său de Instagram, unde are 18,2 milioane de urmăritori, el a scris: "Cer sincer scuze comunităţii evreieşti... Nu a fost intenţia mea să rănesc sau să înjosesc şi regret profund orice durere pe care aş fi putut să o provoc. Mă angajez să încep cu mine însumi şi să învăţ din această experienţă pentru a asigura o mai mare sensibilitate şi înţelegere în viitor. Iertarea dumneavoastră este importantă pentru mine şi mă angajez să îndrept lucrurile şi să promovez unitatea".

West, cunoscut şi sub numele de Ye, a fost condamnat după ce a scris pe X, în octombrie 2022: "Voi v-aţi jucat cu mine şi aţi încercat să faceţi o bilă neagră pe oricine se opune agendei voastre". El a postat o captură de ecran a unei conversaţii cu rapperul Diddy, în care West a scris: "Ima te folosesc ca exemplu pentru a le arăta evreilor care ţi-au spus să mă suni că nimeni nu mă poate ameninţa sau influenţa".

Comentariile au determinat Adidas să rupă legăturile cu West şi să pună capăt parteneriatului său profitabil cu marca de încălţăminte Yeezy, compania calificând comentariile sale drept "inacceptabile, pline de ură şi periculoase". (Directorul executiv al Adidas, Bjørn Gulden, a declarat ulterior: "Nu cred că a vrut să spună ceea ce a spus şi nu cred că este o persoană rea - doar că aşa a părut"). Gap, care, de asemenea, a încheiat un parteneriat cu West şi care deja îşi încheia colaborarea, a încetat să mai stocheze produse afiliate lui West.

Antisemitismul lui West s-a intensificat în decembrie 2022, într-un interviu cu expertul de dreapta Alex Jones. "Văd lucruri bune despre Hitler", a spus West. "Fiecare fiinţă umană are ceva valoros pe care l-a adus, în special Hitler... Naziştii au făcut şi lucruri bune... Sunt multe lucruri pe care le iubesc la Hitler". El a postat, de asemenea, o imagine cu o svastică combinată cu o stea a lui David.

Jonathan Greenblatt, director naţional şi director executiv al Ligii Anti-Defăimare, s-a numărat printre cei care l-au condamnat pe West, numindu-l un "antisemit feroce" care "a pus evreii în pericol". Joe Biden a făcut o declaraţie la scurt timp după comentariile lui West, deşi nu s-a adresat lui West pe nume, spunând în parte "Holocaustul a avut loc. Hitler a fost o figură demonică". West a fost, de asemenea, suspendat de pe X, deşi contul său a fost între timp restabilit.

West se pregăteşte să lanseze cel mai recent album al său, "Vultures", care este aşteptat în 12 ianuarie. Colaborarea cu vocalistul Ty Dolla $ign, care a fost înregistrată în Arabia Saudită şi care include, de asemenea, apariţii ale lui Nicki Minaj, Young Thug, fiica lui West, North şi alţii, trebuia iniţial să fie lansat în 15 decembrie, dar a fost amânat.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel