Jurnalul secret al poetului Edgar Kupfer-Koberwitz, închis într-un lagăr de concentrare, publicat sub trei forme inedite

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Social
FOTO: Freepik @vecstock
FOTO: Freepik @vecstock

Jurnalul secret al poetului Edgar Kupfer-Koberwitz a fost publicat sub trei forme: roman grafic, film pe YouTube și text online.

Jurnalul secret al lui Edgar Kupfer-Koberwitz, jurnalist și poet german, scris în perioada petrecută de acesta în lagărul de concentrare de la Dachau a fost publicat sub trei forme: a unui roman grafic, a unui film pe YouTube și a unui text online, informează DPA.

Kupfer-Koberwitz a fost prizonier politic în lagărul nazist din noiembrie 1940 până la eliberare, în 29 aprilie 1945.

Proiectul în limba germană, intitulat ”Ein Überleben lang”, spune povestea experiențelor sale prin texte sfâșietoare și imagini obsedante, fără patos și bazându-se pe fapte.

Citate din autorul născut la Wroclaw în 1906 și decedat la Stuttgart în 1991 sunt încorporate într-o intrigă ficțională: în mai 1945, el descrie experiențele sale soldaților americani, de la arestarea sa pe motive vagi în timp ce se afla în exil în Italia în 1940 și până la eliberarea sa.

Kupfer-Koberwitz: Nu am mai simțit un mediu atât de necondiționat de periculos și ostil

Filmul și cartea online evidențiază ororile lagărului, Dachau fiind primul lagăr de concentrare care a intrat în funcțiune cu câteva săptămâni după ce Adolf Hitler a preluat puterea în martie 1933.

”Era ceva implacabil, ceva teribil, ceva rece ca gheața care atârna peste tot”, povestește Kupfer-Koberwitz, citat în text.

“Niciodată în viața mea nu am mai simțit un mediu atât de necondiționat de periculos și ostil. Era ca și cum aerul ar fi fost plin de țipete înghețate de disperare”, precizează acesta, notează Agerpres.

Vezi și: Vedete şi studiouri de la Hollywood deplâng moartea actorului Matthew Perry, un ”geniu al comediei”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel