Jumătate din catalogul lui Michael Jackson, în atenția Sony Music pentru 600 de milioane de dolari

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: captura video YouTube @ET
FOTO: captura video YouTube @ET

Jumătate din catalogul lui Michael Jackson ar fi fost cumpărat de Sony Music Group cu cel puțin 600 de milioane de dolari.

Sony Music Group ar fi plătit cel puțin 600 de milioane de dolari (475 de milioane de lire sterline) pentru jumătate din catalogul lui Michael Jackson, scrie BBC.

Dacă acest lucru se confirmă, înseamnă că activele muzicale ale cântărețului valorează peste 1,2 miliarde de dolari (950 milioane de lire sterline).

De asemenea, afacerea ar fi cea mai mare tranzacție realizată vreodată pentru operele unui singur muzician.

Michael Jackson, care a murit în 12 iunie, la vârtsa de 50 de ani, este unul dintre cele mai de succes staruri pop din toate timpurile, vânzând peste 400 de milioane de discuri în întreaga lume. Această cifră este contestată și ar putea fi mult mai mare.

Albumul său din 1982, Thriller, este în continuare cel mai bine vândut album din toate timpurile, potrivit Guinness World Records.

Michael Jackson, rege și pe Spotify

Regele muzicii pop este, de asemenea, extrem de popular pe serviciile de streaming, cu aproape 40 de milioane de ascultători lunari pe Spotify.

Piesele sale Billie Jean și Beat It au fost ascultate de peste un miliard de ori doar pe Spotify.

Un viitor film biografic cu nepotul lui Jackson în rolul principal va crește, de asemenea, fără îndoială, interesul.

De asemenea, se pare că acordul privind catalogul de fond va include piese ale altor artiști achiziționate de grupul editorial Mijac al lui Jackson, despre care se spune că ar include hituri ale lui Ray Charles, Elvis Presley și Aretha Franklin.

Vânzarea ar fi fost aranjată cu Estate of Michael Jackson, care gestionează afacerile regretatului star.

Vânzarea de către artiști a cataloagelor lor este o afacere mare, astfel, americanul Bruce Springsteen ar fi obținut 500 de milioane de dolari (396 de milioane de lire sterline), în timp ce Bob Dylan ar fi primit până la 450 de milioane de dolari (356 de milioane de lire sterline) pentru albumele sale.

Se pare că trupa rock Queen plănuiește o afacere similară, notează sursa menționată.

Vezi și: Rod Stewart îşi vinde catalogul muzical pentru 100 de milioane de dolari

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel