Johnny Winter a "furat" un cântec de la The Rolling Stones

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
The Rolling Stones își încep turneul nord-american cu un concert în Houston
The Rolling Stones își încep turneul nord-american cu un concert în Houston

Rolling Stones era una dintre cele mai mari trupe din lume la sfârșitul anilor 1960. Au avut mai multe hituri No. 1 în acel deceniu și au mai adăugat câteva în anii 1970.

Johnny Winter a furat mai mult sau mai puțin piesa "Silver Train" a celor de la The Rolling Stones în 1973.

Johnny Winter a furat practic piesa "Silver Train" a celor de la The Rolling Stones și a lansat-o primul

Keith Richards și Mick Jagger au scris "Silver Train" cu ani înainte de a-l înregistra. L-au adus la sesiunile de la Sticky Fingers, au produs un demo cu trupa și apoi l-au pus înapoi în seif.

Winter a auzit cumva acel demo. În loc să aștepte ca autorii să-l înregistreze, l-a luat și l-a pus pe albumul său Still Alive and Well, care a ajuns în magazine în martie 1973. La ani de zile după ce au lucrat pentru prima dată la el, The Stones l-au înregistrat în cele din urmă pentru albumul lor din august 1973, Goats Head Soup.

Dacă muzica are reguli nescrise precum baseball-ul, atunci Winter a încălcat probabil una dintre cele mai mari. Realizarea de cover-uri este ceva obișnuit în industrie.

Versiunea "Silver Train" pe care a făcut-o Winter și cea înregistrată de ei nu sunt prea îndepărtate, dar au existat câteva diferențe. 

Interpretarea trupei engleze a durat cu aproape un minut mai mult. Cântecul lui Jagger a fost mult mai puternic decât cel al lui Winter, dar varianta chitaristului a avut în prim plan un pian zdrobitor pe tot parcursul interpretării. Tonul de chitară al lui Winter a fost puțin mai murdar decât sunetul lui Richards, dar nu a avut nicio armonică în versiunea sa.

Probabil că The Stones nu au fost prea supărați că Winter le-a luat cântecul. La urma urmei, Mick și Keith au câștigat drepturi de autor din vânzări și difuzări de când au compus piesa. În plus, versiunea trupei lor a devenit cea definitivă și un punct culminant pe unul dintre cele mai de succes albume No. 1 ale lor.

În plus, Winter le-a făcut dreptate celor de la Stones atunci când a preluat "Let It Bleed" pe același album. El a dat timp cântecului original să respire și i-a asigurat pe Jagger și Richards că vor mai primi câteva cecuri de drepturi de autor.

Youtube video image

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel