Detalii despre asasinarea lui John Lennon

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Chitara lui John Lennon, vândută la licitație pentru suma record de 2,9 milioane de dolari/Facebook
Chitara lui John Lennon, vândută la licitație pentru suma record de 2,9 milioane de dolari/Facebook

Asasinarea lui John Lennon s-a produs la data de 8 decembrie 1980, în fața clădirii The Dakota, un apartament de lux situat în Manhattan, New York City.

Iată mai multe detalii despre acest tragic eveniment:

  • Asasinul: Mark David Chapman, un individ în vârstă de 25 de ani la momentul asasinatului, a fost persoana care l-a împușcat mortal pe John Lennon. Chapman era un admirator al lui Lennon, dar a dezvoltat ulterior o obsesie malsănătoasă față de el.

  • Evenimentul: În după-amiaza de 8 decembrie, John Lennon și soția sa, Yoko Ono, s-au întors la apartamentul lor de la The Dakota după o sesiune de înregistrare. La sosire, Chapman le-a cerut un autograf lui Lennon pe un album "Double Fantasy". Lennon a fost amabil și a acordat autograful.

  • Atacul: După ce a primit autograful, Chapman s-a retras în apropiere și a așteptat ca Lennon și Ono să se întoarcă. Când cei doi au revenit la apartament, Chapman a tras de șase ori asupra lui Lennon, lovindu-l de patru ori în spate și de două ori în umăr. Lennon a fost grav rănit și a fost transportat de urgență la Spitalul St. Luke's-Roosevelt, dar a fost declarat decedat la sosire.

  • Arrestul și procesul: Mark David Chapman nu a încercat să fugă și a fost arestat la locul crimei. El a fost acuzat de omor și a pledat vinovat. Chapman a fost condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitate de eliberare condiționată. A petrecut mai multe decenii în închisoare și continuă să fie încarcerat în prezent.

  • Reacția publicului: Asasinatul lui John Lennon a declanșat un val de doliu la nivel global. Fanii lui Lennon și ai The Beatles s-au adunat în jurul The Dakota pentru a-și exprima tristețea și pentru a aduce omagii. Mii de oameni din întreaga lume au participat la comemorări și au organizat evenimente pentru a-și aminti și onora moștenirea muzicală a lui Lennon.

  • Moștenirea lui John Lennon: John Lennon a rămas o figură iconică în istoria muzicii și a activismului pentru pace. Muzica sa și mesajele sale de non-violență și unitate continuă să influențeze oamenii din întreaga lume.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel