John Lennon la conacul Playboy: O vizită memorabilă

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
John Lennon la conacul Playboy: O vizită memorabilă
John Lennon la conacul Playboy: O vizită memorabilă

În deceniile anilor '70 și '80, Conacul Playboy era destinația preferată a celor înstăriți și faimoși. Participarea la una dintre petrecerile extravagante cu iepurași Playboy indica un statut social înalt.

Aceste evenimente planificate de Hugh Hefner erau remarcabile, fiind pline de celebrități, festivități și muzică de calitate. Una dintre aceste întâlniri memorabile a fost cea la care a luat parte și John Lennon.

Hugh Hefner, un mare pasionat de cinematografie, organiza seri de film în Conacul Playboy de trei ori pe săptămână, în special în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Vineri și sâmbătă erau proiectate filme clasice, iar duminica era dedicată producțiilor cinematografice noi. La aceste seri tematice, erau invitați mereu personalități cunoscute din diferite domenii, precum și prieteni apropiați ai lui Hugh Hefner.

Astfel, la ora 17.30, se servea cina, după care, la 19.00 începea filmul. Împătimit al peliculelor, Hugh avea, cam de fiecare dată, diverse notiţe despre fiecare film proiectat, pe care le citea cu voce tare invitaţilor săi, înainte de-a începe difuzarea filmului.

Într-una dintre seriile de film din anii '70, Hugh Hefner l-a invitat pe nimeni altul decât pe John Lennon, care a avut parte de o experiență nefericită la conac.

Potrivit Daily Express, Hefner avea o mare admirație pentru Lennon, motiv pentru care l-a invitat într-o seară de duminică la el acasă. Lennon, în vârstă de aproximativ 30 de ani la acea vreme, s-a prezentat beat la acest eveniment privat. La acea vreme, el era separat de Yoko Ono și, conform recunoașterii făcute de Hefner, nu era deloc într-o dispoziție bună în acea seară.

Din motive necunoscute, John a ajuns să stingă țigara pe un tablou original de Henri Matisse, provocând un mic incendiu, conform informațiilor relatate de Mental Floss. Hefner nu a observat ceea ce s-a întâmplat, dar prietenii săi au fost martori ai acestui incident neplăcut și erau gata să-l sancționeze pe invitatul complet lipsit de politețe.

Hefner a sărit atunci imediat ca să-i ia partea lui Lennon, să-l scuze pentru lipsa lui de respect şi pentru desconsideraţia crasă faţă de artă. Hugh s-a grăbit să explice că John era, cel mai probabil, foarte stresat din cauza responsabilităţilor profesionale care apăsau pe umerii săi şi a problemelor personale pe care le întâmpina.

Hefner a dat imediat tabloul la restaurat, iar membrul marcant al trupei The Beatles a primit permisiunea de-a mai merge la petrecerile de la Conacul Playboy oricând ar fi avut chef. Doar că nu s-a mai înâmplat una ca asta…

La numai câţiva ani după acel incident, John Lennon avea şă-şi piardă viaţa la numai 40 de ani. Hefner s-a stins din viaţă în 2017, la vârsta de 91 de ani. Ultimul film din Conacul Playboy a rulat cu numai nouă zile înainte ca Hugh Hefner să moară, după cum ne informează Hollywood Reporter.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel