Joe Bonsall, membru al Oak Ridge Boys a murit la vârsta de 76 de ani

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Joe Bonsall, un membru de lungă durată al cvartetului vocal de muzică country/gospel The Oak Ridge Boys, a murit la vârsta de 76 de ani.

Bonsall a murit marți (9 iulie) din cauza complicațiilor asociate cu scleroza laterală amiotrofică (ALS), a raportat canalul local de știri din Nashville, News Channel 5, scrie The Independent.

La cererea lui Bonsall, nu va avea loc o înmormântare. În loc de flori, familia sa a cerut ca donațiile să fie făcute către Asociația ALS sau către Centrul de Cercetare ALS și Neuroștiințe de la Vanderbilt Medical Center. Familia sa solicită intimitate în aceste momente.

Născut Joseph Sloan Bonsall Jr în Philadelphia, Pennsylvania, în 1948, Bonsall a fost o parte integrantă a grupului The Oak Ridge Boys timp de 51 de ani, alăturându-se grupului ca tenor în 1973.

În ianuarie, el a anunțat retragerea sa din turneele cu cvartetul, invocând boala sa. Grupul a continuat totuși cu turneul de adio, în ciuda absenței lui Bonsall.

The Oak Ridge Boys sunt cunoscuți cel mai bine pentru hitul lor din 1981, "Elvira," care a ajuns în fruntea topului de muzică country și pe locul 5 în topul pop. De-a lungul carierei lor, grupul a avut un total de 17 melodii pe locul 1 în topurile country.

Bonsall și colegii săi de cvartet au fost incluși în Country Hall of Fame în 2015. Cu ani înainte, în 2000, au fost incluși și în Gospel Music Hall of Fame.

Fondat în 1943, grupul "Leaving Louisiana In The Broad Daylight" și-a luat numele The Oak Ridge Boys la începutul anilor 1960. Inițial, au devenit mari în muzica gospel din Sud, dar au găsit succesul dincolo de acest gen în anii 1970 când s-au orientat către muzica country, Bonsall alăturându-se în 1973.

În același an, au apărut pe single-ul lui Johnny Cash, "Praise the Lord and Pass the Soup", și au semnat un contract cu Columbia Records cu ajutorul lui Cash.

Cu toate acestea, nu au găsit succesul mainstream până când au semnat cu Dot/ABC și au lansat piesa din 1977 "Y’all Come Back Saloon".

The Oak Ridge Boys au lansat un număr impresionant de 31 de albume de studio și 56 de single-uri. Albumul lor din 1981, Fancy Free, a devenit cel mai de succes al lor și a fost certificat dublu-platină.

Pe lângă cariera sa muzicală, Bonsall a fost și autorul a 11 cărți, inclusiv a memoriului său care urmează să fie lansat, *I See Myself*, programat pentru lansare în noiembrie.

În *I See Myself*, Bonsall reflectează asupra "contrastelor și răscrucilor din viața sa," se arată într-o descriere. "De la a crește în centrul orașului Philadelphia la a sta pe veranda casei sale de bușteni din Tennessee rural. De la a umbla cu o bandă de cartier în adolescență la a se preda lui Hristos într-o tabără de tineret. De la a lucra ca bucătar la a fi cap de afiș în arene sold-out," adaugă descrierea.

"Și acum – de la a alerga pe scenă în fiecare seară la a fi pus pe margine de o boală neuromusculară care i-a furat mobilitatea. Cu toate acestea, în ciuda circumstanțelor schimbătoare din viața lui Joe, două lucruri nu s-au schimbat. Credința sa neclintită în Dumnezeu. Și abilitatea sa de a inspira pe alții."

Bonsall este supraviețuit de soția sa Mary Ann; fiicele Jennifer și Sabrina; nepoata Breanne; nepotul Luke; strănepoții Chance și Grey; și o soră, Nancy.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel