Joe Biden spune că schimbarea climatică este o ''ameninţare existenţială''

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Donald Trump a împlinit 78 de ani. Mesajul lui Biden: „Vârsta e doar un număr/ Foto: Agerpres
Donald Trump a împlinit 78 de ani. Mesajul lui Biden: „Vârsta e doar un număr/ Foto: Agerpres

Președintele american Joe Biden spune că schimbarea climatică este o ''ameninţare existenţială''.

Schimbarea climatică este o ameninţare existenţială, a declarat joi preşedintele SUA, Joe Biden, în contextul în care milioane de americani se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate, relatează Agerpres, citând AFP.

"Nu cred că mai este posibil, orice ar fi, să se nege impactul schimbării climatice", a adăugat Biden, în declaraţii făcute la Casa Albă.

"Alertă de arşiţă"El a precizat că i-a cerut ministrului interimar al Muncii, Julie Su, să declare "alertă de arşiţă", astfel ca lucrătorii expuşi, mai ales în agricultură şi construcţii, să poată beneficia de mijloace de protecţie împotriva căldurii, a consemnat Reuters.

Biden a mai anunţat că agenţia pentru păduri a SUA, US Forest Service, va acorda granturi de 1 miliard de dolari pentru a ajuta oraşele să planteze copaci pentru a alunga arşiţa.

Liderul de la Casa Albă a făcut aceste declarații în timp ce secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a estimat mai devreme joi că lumea nu se mai află în "era încălzirii", ci a intrat în "era fierberii".

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel