Joe Biden interzice TikTok în SUA! Ce o să se întâmple

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Președintele SUA, Joe Biden
Președintele SUA, Joe Biden

Președintele Biden tocmai a semnat un proiect de lege care interzice TikTok în America (cu excepția cazului în care este vândut unei companii cu sediul în SUA), dar actualul director executiv spune că va lupta cu toate puterile... jurând că va merge la tribunal.

Șeful TikTok, Shou Zi Chew, a postat miercuri un videoclip ca răspuns la faptul că Joe și-a pus John Hancock pe legislația care a fost adoptată în Camera Reprezentanților și în Senat care practic face ca TikTok să fie ilegal aici, în Statele Unite, sub control chinezesc.

Omul de afaceri spune că el și partenerii săi vor contesta această nouă lege și este încrezător că TikTok va câștiga în fața unui judecător, afirmând că toată Constituția este de partea companiei. Chew și co. spun că vor invoca drepturile Primului Amendament pentru a-și apăra poziția.

Chew i-a atacat apoi pe politicieni spunând că interzicerea TikTok a fost întotdeauna scopul lor și afirmă că încercarea lor de a le băga asta pe gât americanilor este contrară dorinței oamenilor.

„Este evident că este un moment dezamăgitor, dar nu trebuie să fie unul definitoriu. Este de fapt ironic, deoarece libertatea de exprimare pe TikTok reflectă aceleași valori americane care fac din Statele Unite un far al libertății.”

Congresul a votat în favoarea unei legislații prin care TikTok va fi interzis dacă ByteDance, o firmă chinezească de tehnologie, nu se va desprinde de platforma de socializare cu forme scurte în următoarele câteva luni.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel