Jocurile Olimpice de la Paris vor costa între 3 şi 5 miliarde de euro din fonduri publice, conform Curţii de Conturi

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm

Jocurile Olimpice de la Paris "ar putea costa" între trei şi cinci miliarde de euro din fonduri publice, a afirmat, marţi, prim-preşedintele Curţii de Conturi a Franţei, Pierre Moscovici, citat de AFP.

"Încă nu cunoaştem costul Jocurilor Olimpice, dar Curtea de Conturi va face un audit după Jocurile Olimpice. Aceste Jocuri ar putea costa între 3 şi 5 miliarde de euro, însă vom vedea asta şi pot să asigur că aceste costuri nu vor avea un impact masiv asupra datoriei publice", a spus responsabilul Curţii de Conturi pentru radio France Inter.

Până în prezent, Pierre Moscovici vorbea de o cifră de 3 miliarde de euro din bani publici pentru JO. În 2023, documentele bugetare făceau referire la investiţii publice de 2,44 miliarde de euro, dintre care 1,3 miliarde de la stat şi 260 milioane euro de la municipalitatea Parisului.

Dar, în total, factura publică nu poate fi întocmită, întrucât nu sunt cunoscute toate costurile. La acestea s-au adăugat recent primele de 1.900 euro ce vor fi acordate poliţiştilor, care ar putea încărca factura publică cu 500 de milioane de euro.

În prezent, factura provizorie a Jocurilor Olimpice - bani publici şi privaţi - este de aproximativ 9 miliarde de euro.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel