Jobul la care se câștigă chiar și 2.000 de dolari pe zi. Cei care aplică au condiții extrem de stricte

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursă foto: Unsplash (Specna Arms)
Sursă foto: Unsplash (Specna Arms)

Cei care lucrează în domeniul securității private pot face bani buni în Ucraina acestor zile, înfruntând, în acelați timp, un risc enorm. 

Filmele cu spioni ne-au fascinat pe mulți dintre noi, iar acțiunea de la televizor ne-am imaginat-o, de multe ori în joacă, chiar în fața ochilor noștri. Însă rolurile de luptători privați sau spioni nu sunt doar o intrigă de film, ci o realitate care, în zilele noastre, ne confirmă certitudinea războiului. Agenții privați de securitate sunt căutați pentru activitatea din Ucraina, iar unele anunțuri pot fi găsite pe site-urile de specialitate. 

Conform anunțului publicat online de o companie privată din SUA, sunt căutați agenți de protecție sau extracție care să activeze pe teritoriul Ucrainei sub un contract pe o perioadă determinată. Aceștia au în specificate în fișa postului ”operațiuni de extracție/evacuare cu normă parțială, sub acoperire, a persoanelor și familiilor din mediul rural și din marile orașe ale Ucrainei”. Selecția nu face discriminare, iar pentru post se potrivesc atât bărbații, cât și femeile. ”Doar candidații cu înaltă experiență care au cel puțin 5 ani de experiență militară în această regiune a Europei vor fi luați în considerare pentru acest rol, fără excepții”. 

În anunț este specificat faptul că plata se face la zi, iar salariul începe de la 1.000 de dolari și ajunge la 2.000, fără alte bonusuri. Mai este menționat faptul că doar candidații cu o anumită experiență vor putea ajunge în rolurile propuse de anunț. 

Fișa postului: ce au de făcut agenții care ajung în Ucraina

Conform unei liste stricte de atribuții, agenții de securitate au o serie de responsabilități. Printre acestea, se numără ”recunoașterea traseului înainte de misiune, pe baza inteligenței auto-adunate și a informațiilor locale”, asigurarea ”legăturilor și folosiți forțele prietene, autoritățile locale sau luptătorii de rezistență din cadrul diferitelor zone de operațiuni pentru informațiile locale și de pe câmpul de luptă, autorizare pentru călătorie, zone sigure, stații de ajutor etc.” 

Anunțul mai specifică și faptul că agenții trebuie să fie dispuși să călătorească la nivel național (prin Ucraina - n.r.) prin orice mijloace necesare în sprijinul operațiunilor de salvare/protecție”. Așa cum era de așteptat, riscul pentru cei care aleg astfel de roluri nu este mic, iar anunțul precizează operațiuni de securitate și comunicări ”cu materiale sensibile și confidențiale”. Citește continuarea pe DC News 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel