Jobul care oferă 3000 de euro/lună în Italia și nimeni NU se angajează

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Jobul care oferă 3000 de euro/lună în Italia și nimeni NU se angajează / Photo by Pixabay
Jobul care oferă 3000 de euro/lună în Italia și nimeni NU se angajează / Photo by Pixabay

Italia se confruntă cu o lipsă acută de angajați, deși autoritățile sunt dispuse să le ofere chiar și 3.000 euro pe lună.

Dacă în ultimele zile au stârnit discuții anchetele privind lipsa ospătarilor, barmanilor și bucătarilor din cluburi (iată lista muncitorilor de negăsit) de pe plajele italiene, pe litoralul italian există și un deficit de salvamari pentru sezonul 2023.

Motivul nu pare să fie nereguli contractuale sau salarii mici.

Pentru Stefano Battistoni, proprietar al unei unități de scăldat din Cesenatico și șef al cooperativei care oferă servicii de salvamar, problema este de natură culturală, așteptările cântăresc foarte mult în ceea ce privesc îndatoririle și timpul pe care trebuie să îl dedicăm muncii.

"Salvamarii noștri, sau mai bine zis salvamarii cu licență, lucrează într-o cooperativă pe mai multe litorale cu salarii care variază de la 1.800 de euro net pe lună pentru începători la 3.000 pentru seniori. Dar este încă dificil să găsești oameni dispuși să lucreze", a declarat Stefano Battistoni, potrivit Corriere.it.

Și proprietarii unităților din Cagliari sunt conștienți de acest lucru, deoarece și anul acesta vor trebui să se confrunte cu lipsa salvamarilor și a lucrătorilor sezonieri. Există îngrijorarea că turnurile de la malul mării rămân goale.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel