JO 2024: World Athletics va premia cu câte 50.000 de dolari campionii olimpici de la Paris

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm

World Athletics a anunţat miercuri că va deveni prima federaţie sportivă internaţională care va acorda premii în bani la Jocurile Olimpice, urmând să-i recompenseze pe campionii de la Paris-2024 cu câte un cec în valoare de 50.000 de dolari, informează EFE.

Entitatea prezidată de britanicul Sebastian Coe va rezerva în acest scop 2,4 milioane de dolari din cota primită din partea Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), o dată la patru ani.

Această sumă va fi folosită pentru a recompensa cu 50.000 de dolari sportivii care câştigă o medalie de aur în fiecare dintre cele 48 de probe atletice de la Paris.

Iniţiativa World Athletics include, de asemenea, un angajament ferm de a extinde premiile în bani şi pentru câştigătorii medaliilor olimpice de argint şi bronz la Jocurile Olimpice de la Los Angeles (SUA) din anul 2028.

"Introducerea premiilor în bani pentru medaliaţii olimpici cu aur este un moment esenţial pentru atletismul mondial şi pentru acest sport în ansamblu, subliniind angajamentul nostru de a responsabiliza sportivii şi de a recunoaşte rolul vital pe care îl joacă în succesul Jocurilor Olimpice", a afirmat Sebastian Coe după anunţarea acestei măsuri.

Plata premiilor în bani va depinde de procesul de ratificare al World Athletics, inclusiv a faptului că sportivii se vor supune şi vor trece cu succes de procedurile standard antidoping.

În afara premiilor individuale, participanţii la probele de ştafetă vor primi aceeaşi sumă (50.000 de dolari), care va fi distribuită însă întregii echipe învingătoare.

Formatul şi structura bonusurilor olimpice pentru Los Angeles 2028 vor fi anunţate ulterior, a indicat World Athletics.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel