Jimi Hendrix Experience, procesul moștenitorilor se îndreaptă înapoi în Anglia

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Jimi Hendrix Experience, procesul moștenitorilor se îndreaptă înapoi în Anglia
Jimi Hendrix Experience, procesul moștenitorilor se îndreaptă înapoi în Anglia

Un judecător din New York decide că un proces intentat în Marea Britanie de succesiunile lui Noel Redding și Mitch Mitchell va avea prioritate față de un proces intentat în SUA de succesiunea lui Hendrix și Sony împotriva lor.

La mai bine de o jumătate de secol după ce Jimi Hendrix s-a mutat în Anglia pentru a forma cel mai important trio transatlantic al rock-ului cu doi britanici, basistul Noel Redding și bateristul Mitch Mitchell.

Acum, Billboard relatează că un judecător federal din Manhattan a decis marți că Anglia va fi și locul de plecare pentru un proces pe care averea lui Hendrix (Experience Hendrix, LLC) și Sony Music l-au intentat anul trecut împotriva averilor lui Redding și Mitchell. Ideea din spatele procesului a fost aceea de a împiedica moștenitorii lui Redding și Mitchell să încerce să își extindă pretențiile privind drepturile de autor; a fost un proces despre procese.

Având în vedere că moștenitorii lui Redding și Mitchell au intentat propriul proces în Marea Britanie cu o lună înainte de Experience Hendrix și Sony - și că o curte de apel britanică a aprobat să meargă mai departe - judecătorul Ronnie Abrams a decis ca pretențiile să treacă mai întâi prin tribunalele din Marea Britanie.

În decembrie 2021, avocatul britanic Lawrence Abramson a trimis o scrisoare către Sony, susținând că averile lui Mitchell și Redding datorează drepturi de autor pentru aproximativ 3 miliarde de difuzări - "aceste cifre de difuzare și vânzări sunt estimate la milioane de lire sterline", scria el.

Astfel, Experience Hendrix și Sony au răspuns prin depunerea unui proces la Tribunalul Districtual al SUA din Districtul Sudic din New York în ianuarie, solicitând "o hotărâre declarativă de proprietate și de nerespectare a drepturilor de autor" - în esență, ca un judecător să spună: "Retrageți-vă, pentru că totul este în regulă". Moștenitorii secțiunii de ritm au sfârșit prin a intenta un proces în Marea Britanie în februarie, potrivit RollingStone.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel