Jeff Bezos nu mai este al doilea cel mai bogat om din lume

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Jeff Bezos și-a pierdut statutul de a doua cea mai bogată persoană din lume, coborând pe locul 3, în timp ce magnatul indian Gautam Adani urcă rapid în topul miliardarilor realizat de Bloomberg.

Elon Musk, care este în continuare numărul 1 în topul celor mai bogate persoane, cu 260 de miliarde de dolari, ar putea fi nevoit să își păzească spatele, scrie CNN. Adani a avut nevoie de mai puțin de 10 luni pentru a ajunge pe locul 2, după ce a început anul pe locul 14. Este pentru prima dată când o persoană din Asia ocupă un loc atât de important în lista Bloomberg.

Fondatorul Amazon a fost, cândva, primul în top

Averea de 146,9 miliarde de dolari a lui Gautam Adani, în mare parte legată de participațiile din conglomeratul său extins Adani Group, se află încă mult în urma celor 260 de miliarde de dolari ale lui Musk. Grupul operează o serie de afaceri, inclusiv porturi și cărbune, care au prosperat în ultimii ani.

Acțiunile unor companii Adani au sărit cu peste 1.000% din iunie 2020 – reflectând optimismul investitorilor cu privire la puterea conglomeratului în domenii precum infrastructura și energia regenerabilă pe care premierul Narendra Modi le-a considerat prioritare pentru dezvoltare. Acțiunile companiei sale emblematice Adani Enterprises au crescut cu peste 115% în 2022. În februarie, Adani l-a depășit pe magnatul indian Mukesh Ambani pentru a deveni cea mai bogată persoană din Asia.

Averea netă a lui Jeff Bezos se duce în jos

Averea netă a lui Bezos s-a prăbușit la 145,8 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, în condițiile în care acțiunile din domeniul tehnologiei au fost puternic afectate vineri, pe fondul unei vânzări mai ample de acțiuni. Acțiunile Amazon au scăzut cu 3% la începutul ședinței de tranzacționare, iar acțiunile au scăzut cu peste 25% în acest an.

Fondatorul Amazon a ocupat anterior locul 1 pe listă, dar averea sa a fost afectată după divorțul din 2019. O mare parte din averea sa este legată de acțiunile Amazon. Potrivit Bloomberg, scăderea din domeniul tehnologiei a redus cu 45 de miliarde de dolari averea netă a lui Bezos din ianuarie.

Elon Musk ȘI Jeff Bezos, rivali

Cei doi s-au angajat într-o competiţie acerbă pentru cucerirea spaţiului, Elon Musk prin intermediul SpaceX, iar Jeff Bezos prin intermediul Blue Origins. SpaceX a transportat deja astronauţi către staţia spaţială internaţională în cadrul unui contract cu NASA, în timp ce Blue Origins a efectuat în această vară primul său zbor de turism spaţial, cu Bezos şi alte trei persoane la bord.

Celor doi le urmează, în clasament, Bernard Renault, CEO-ul și președintele conglomeratului LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton (125 de miliarde), fondatorul Microsoft Bill Gates (119 miliarde) și CEO-ul Berkshire Hathaway Warren Buffett (115 miliarde).

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel