Jeff Bezos a vândut în patru zile acţiuni Amazon de peste patru miliarde de dolari

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Jeff Bezos nu a aşteptat prea mult pentru a profita de pe urma creşterii semnificative a acţiunilor Amazon.com Inc de la începutul anului, transmite Bloomberg.

La mai puţin de două săptămâni după ce a dat publicităţii planul de a vinde 50 milioane de acţiuni ale companiei pe care a înfiinţat-o, Bezos a renunţat la 24 milioane de acţiuni, în valoare de peste patru miliarde de dolari. Vânzările au avut loc în ultimele patru zile de tranzacţionare.

A doua cea mai bogată persoană din lume nu mai vânduse acţiuni din 2021.

Bezos nu a explicat de ce vinde acum. Pe data de 2 noiembrie 2023, el a anunţat mutarea la Miami din regiunea Seattle şi a adoptat aşa numitul plan 10(b)5-1 pe 8 noiembrie.

În 2022, statul Washington a instituit un impozit de 7% pe câştigul din capital, ce nu există în statul Florida, ceea ce înseamnă că relocarea lui Bezos l-a ajutat probabil să economisească până acum 288 milioane de dolari.

Până la închiderea şedinţei bursiere de luni, ultima zi în care Bezos a vândut acţiuni, titlurile Amazon înregistraseră o creştere cu 13% anul acesta. Marţi, ele au scăzut cu 2,2%, la 168,64 dolari.

Purtătorii de cuvânt ai Amazon şi Bezos nu au dorit să comenteze.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel