Jeff Bezos a avut o pierdere semnificativă peste noapte! Iată câți bani a reușit să piardă în doar 24 de ore

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Jeff Bezos se mută în "Buncărul Miliardarilor"
Jeff Bezos se mută în "Buncărul Miliardarilor"

Jeff Bezos (în vârstă de 59 de ani) a suferit un important revers financiar în urma deciziei Comisiei Federale de Comerț din SUA de a intenta un proces împotriva companiei sale, Amazon. 

Acest incident a dus la o pierdere bruscă și semnificativă de 5,2 miliarde de dolari în valoarea sa netă, într-un interval de doar 24 de ore. Autoritățile antitrust din Statele Unite au inițiat acțiunea legală împotriva gigantului comerțului electronic, pe baza acuzațiilor că acesta a adoptat tactici comerciale anticoncurențiale.

Anunțul că Jeff Bezos a devenit mai „sărac” a făcut ca acțiunile Amazon să scadă cu 4% marți, 26 septembrie, și cu 0,5% la începutul tranzacțiilor.

Nu numai Jeff Bezos a resimțit consecințele! Acțiunea legală a dus la o scădere de 55 de miliarde de dolari în valoarea de piață a companiei Amazon. Conform unui raport publicat în luna iunie, Bezos deține aproximativ 990,5 milioane dolari în acțiuni ale Amazon, ceea ce indică o legătură strânsă între averea fostului CEO și valoarea companiei pe care el însuși a fondat-o.

Acțiunile Amazon au scăzut

Lina Khan, președintele FTC, a fost cea care a declarat că Amazon folosește tactici „punitive și coercitive” pentru a se menține pe primul loc. „Plângerea prezintă acuzații detaliate care notează modul în care Amazon își exploatează acum puterea de monopol pentru a se îmbogăți, în timp ce crește prețurile și degradează serviciile pentru zecile de milioane de familii americane care fac cumpărături pe platforma sa și pentru sutele de mii de întreprinderi care se bazează pe Amazon pentru a ajunge la ele. Procesul de astăzi urmărește să ceară socoteală Amazon pentru aceste practici monopoliste și să restabilească promisiunea pierdută a unei concurențe libere și corecte”, a explicat ea.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel