Japonia aprobă deschiderea primului său cazinou

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Un proiect promițător din punct de vedere economic, dar controversat din punct de vedere social
Un proiect promițător din punct de vedere economic, dar controversat din punct de vedere social

Mult timp, arhipelagul a fost singura țară industrializată care a interzis cazinourile. Dar unda verde acordată acestei industrii provoacă controverse într-un stat unde dependența de jocurile de noroc este considerată o problemă socială.

Guvernul japonez a confirmat un proiect controversat ce prevedere construirea, în orașul Osaka, al treilea cel mai populat al țării, a primului cazinou. Argumentând decizia cabinetului său, premierul Fumio Kishida, a subliniat că proiectul "este menit să contribuie la dezvoltarea regiunii [...] și la creșterea economică a Japoniei, devenind în același timp o bază turistică pentru a transmite lumii atracțiile Țării Soarelui Răsare”.

Oficialii locali din Osaka și Nagasaki (sud-vest) au cerut de mult timp permisiunea de a construi complexe de agrement, inclusiv cazinouri, centre de conferințe, hoteluri, restaurante, teatre și alte locuri de divertisment.

Autoritățile din Osaka estimează impactul economic al unui astfel de complex la 1.140 de miliarde de yeni (7,8 miliarde de euro) pe an, cu crearea a 15.000 de locuri de muncă. De asemenea, se mizează pe venirea a aproximativ 20 de milioane de vizitatori pe an din Japonia și din străinătate și o cifră de afaceri anuală de 520 de miliarde de yeni, din care 80% vor fi generate de cazinouri.

Arhipelagul a fost mult timp singura țară industrializată care a interzis cazinourile, dar în 2016 a adoptat o lege care a deschis calea pentru legalizarea acestei industrii. Cu toate acestea, chestiunea este intens dezbătută, oponenții cazinourilor subliniind riscul de a exacerba problemele deja semnificative ale țării legate de dependența de jocurile de noroc.

Potrivit unui sondaj guvernamental din 2021, 2,8 milioane de japonezi (2,2% din populație) sunt dependenți de jocurile de noroc. Mulți dintre ei sunt dependenți de "pachinko", un fel de masă de biliard verticală care folosește bile de metal, sau de "pachislo" (slot machines), care împreună generează venituri de 14.600 de miliarde de yeni (99,7 miliarde de euro) în fiecare an.

Această situație explică legislația japoneză care impune oricărui complex de jocuri de noroc care dorește să obțină o licență să prezinte planurile sale de prevenire a dependenței de jocuri de noroc.

Aproximativ 7.600 de unități oferă jocuri de noroc în Japonia, de obicei situate în apropierea gărilor și care exploatează lacunele legislative pentru a permite schimbul de jetoane contra bani. Japonia are, de asemenea, o piață de zeci de miliarde de yeni pentru cursele de cai, motociclete, bărci și biciclete controlate de guvern, precum și pentru pariuri pe fotbal și loterii.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel