James Cameron, regizorul cu cele mai mari încasări din toate timpurile

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
James Cameron, regizorul cu cele mai mari încasări din toate timpurile
James Cameron, regizorul cu cele mai mari încasări din toate timpurile

Regizorul canadian James Cameron a devenit cineastul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei, cu trei dintre cele patru filme cu cele mai mari încasări de până acum, informează EFE marţi.

Potrivit datelor publicate de revista de specialitate "Variety", "Avatar" (2009) şi continuarea sa "Avatar: Calea Apei" (The Way of Water) din 2022, ambele regizate de Cameron, rămân pe locurile 1, respectiv 3, cu încasări cumulate de peste 5,2 miliarde de dolari la nivel mondial.

Pe locul al doilea se află "Răzbunătorii: Sfârşitul jocului" (Avengers: Endgame) (2019) de la studiourile Marvel, regizat de Anthony şi Joe Russo, care a avut încasări de 2,7 miliarde de dolari.

Drama "Titanic" (1997), realizată tot de James Cameron, rămâne pe locul al patrulea, cu încasări de peste 2,2 miliarde, urmată de una dintre continuările din saga Războiul Stelelor, "Războiul Stelelor: Episodul VII, Trezirea Forţei" (Star Wars: Episode VII, The Force Awakens) (2015), cu încasări de puţin peste 2 miliarde.

Revista "Variety" aminteşte că mai multe dintre filmele aflate în fruntea acestei liste au fost lansate în ultimul deceniu, beneficiind de preţurile mai mari ale biletelor din zilele noastre, cu toate acestea, fiecare dintre ele a demonstrat suficientă putere de rezistenţă în box office-ul mondial pentru a doborî record după record.

Această listă nu este ajustată în funcţie de inflaţie, iar determinarea celor mai bune filme din toate timpurile la momentul lansării lor este o ştiinţă imperfectă, recunoaşte revista de specialitate.

Dar dacă se analizează doar lansările americane şi canadiene, se estimează că cele mai bune filme ajustate la valoarea reală proporţională a box office-ului la momentul respectiv sunt "Pe aripile vântului" (Gone with the Wind), "Războiul Stelelor" (Star Wars), "Sunetul Muzicii" (The Sound of Music), "E.T. Extraterestrul" (E.T. The Extra-Terrestrial) şi Titanic. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel