James Cameron a dat lovitura cu „Avatar 2: Calea apei”

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 28 feb 2023, 08:35 | Categorie: Social
James Cameron a dat lovitura cu „Avatar 2: Calea apei”
James Cameron a dat lovitura cu „Avatar 2: Calea apei”

Lansat pe 16 decembrie 2022, filmul "Avatar 2: Calea Apei" se bucură de un succes incredibil. Filmul a fost nominalizat la patru premii Oscar și se află pe locul trei în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie.

Regizorul canadian a regizat filmul științifico-fantastic, care se bucură de un succes uriaș.

A fost nominalizat la patru premii Oscar, inclusiv la secțiunea Cel Mai Bun Film, a urcat pe locul trei în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile la nivel mondial, conform libertatea.ro

Astfel, filmul regizat de James Cameron a adunat până în prezent încasări de 2.243,2 milioane de dolari la nivel global și a devenit al treilea cel mai bun film cu cele mai mari încasări din toate timpurile la nivel global.

Mai exact, „Avatar 2: Calea apei” a depășit la încasări „Titanic”, care a strâns 2.242,8 milioane de dolari la nivel global. În America, „Avatar 2: Calea Apei” a trecut de „Jurassic World” și a ajuns pe locul nouă, în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile din Statele Unite.

La nivel global, după cel de-al zecelea weekend în cinematografe, „Avatar: The Way of Water / Avatar 2: Calea Apei” a avut încasări estimate la 2.243,2 milioane de dolari, adică 657 de milioane de dolari doar în SUA și 1.586 de milioane de dolari la nivel internațional.

Povestea peliculei se axează pe fostul pușcaș marin Jake Sully (Sam Worthington), care s-a îndrăgostit de planeta Pandora și de războinica Naʼvi Neytiri (Zoe Saldaña) în primul film. Jake a renunțat ulterior la corpul său uman ca să devină un Naʼvi.

„Avatar 2: Calea apei” se află în topul celor mai scumpe filme din istorie. În urmă cu 13 ani, James Cameron lansa primul film „Avatar”, care s-a bucurat de un succes uria, film care a reușit să înregistreze cele mai mari încasări din istoria cinematografiei.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite