James Arthur: În Anglia nu se întâmplă asta. Cine știe, poate o să mă mut în România

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
James Arthur: În Anglia nu se întâmplă asta. Cine știe, poate o să mă mut în România / FOTO: Facebook
James Arthur: În Anglia nu se întâmplă asta. Cine știe, poate o să mă mut în România / FOTO: Facebook

James Arthur a oferit aseară un concert exemplar în fața a mii de oameni care au venit special pentru a cânta alături de el unele dintre cele mai cunoscute piese de dragoste ale ultimilor 10 ani.

James Arthur a revenit seara trecută, după trei ani, în România și a oferit un concert de neuitat în fața a mii de fani care s-au strâns la Arenele Romane pentru a trăi o seară memorabilă pe muzica artistului britanic. Iar el cu siguranță s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

Primele acorduri s-au auzit, foarte punctual, chiar de la ora 21.00, iar energia și forța vocii lui Arthur sunt două dintre elementele care au „semnat” întreg concertul. Talentatul britanic, care a cucerit publicul de la apariția lui la X Factor UK, în 2011, a venit aseară cu un band care a completat, în adevăratul sens al cuvântului, forța vocii și carisma cu care Arthur își vrăjește fanii atunci când e pe scenă.

Încă de la piesa de deschidere, „4000 Miles”, aceștia au adus acordurile rock în Arenele Romane, într-o variantă special reorchestrată a piesei, unde instrumentalul era foarte bine pus în evidență. Același lucru s-a întâmplat și cu piese precum „Naked”, „September”, sau „Can I Be Him”. Alegerea demonstrează că James Arhur e genul de artist adevărat care se preocupă, împreună cu band-ul lui, de ce aduce pe scenă și cum sună piesele respective pentru ca spectatorii să poată face real diferența dintre variantele de studio și experiența acelorași piese în variantă live. Cu certitudine cine a fost aseară la Arenele Romane poate confirma cât de bine a sunat tot concertul. Forța și emoția din vocea lui Arthur, band-ul care a făcut magie cu instrumentele pe scenă, sound-design-ul și vocile miilor de fani adunați au sunat toate impecabil, potrivit Magicfm.

Arthur a avut și câteva momente de interacțiune cu publicul care n-ar putea fi trecute cu vederea atât de ușor. În una dintre intervențiile sale dintre piese, acesta a glumit spunând: „În România sunt doar oameni frumoși și sexy, nu?! În Anglia nu se întâmplă asta. Cine știe, poate o să mă mut în România.” Nu știu cât de serios sau nu a fost James în acest comentariu, însă, după seara trecută, acum știe și el că există amatoare care ar fi mai mult decât dornice să îl învețe limba română și să îi explice puțin din tradițiile noastre. Și nici nu va fi greu să intre în contact. Cel mai probabil, acea lenjerie intimă, pe care una dintre fane a aruncat-o pe scenă, conținea și un număr de telefon. Cine știe, poate se leagă ceva și curând îl vedem pe James Arthur într-un costum tradițional maramureșean cu obrajii și mai roșii de la niște pălincă.

Arthur a făcut, totuși, și o glumă care n-a fost tocmai pe gustul celor prezenți aseară la Arenele Romane. În intervenția prin care introducea celebrul hit, „Rewrite The Stars”, din musicalul „The Greatest Showman”, cu Hugh Jackman și Zac Efron, acesta a menționat faptul că piesa e făcută în colaborare cu Anne-Marie și a invitat-o aseară pe scenă anunțând-o una dintre surprizele serii. Publicul a reacționat instant, mai puternic decât se aștepta Arthur, după care au urmat câteva secunde de liniște tensionată și confuză, când mulțimea a realizat că nu va urca nimeni pe scenă. Acesta s-a văzut nevoit să își ceară scuze pentru glumă și a continuat recitalul pentru a trece cât mai repede peste momentul stânjenitor. Noroc că melodia e chiar superbă și nu poți sta mult supărat pe o asemenea piesă, nu?!

Arthur a găsit totuși un moment oportun, ceva mai târziu în concert, pentru a-și remedia mica gafă. Din public s-au auzit niște voci care cereau vehement piesa „Car’s outside”, un single de pe albumul „You” (2019), care își recapătă acum celebritatea datorită platformei TikTok. Acesta a recunoscut instant că piesa nu era deloc în setlist-ul lui și că a trecut mult timp de când n-a mai cântat-o. Însă s-a mobilizat foarte rapid cu unul dintre chitariștii lui și a reușit să cânte o variantă acustică a piesei de care publicul de la București a fost cel puțin mulțumit. Asta chiar și fără să fie nevoie să-și caute propriile versuri pe Google, așa cum se aștepta el. Publicul a avut parte aseară de o anumită piesă fără de care i-ar fi fost imposibil lui James Arthur să plece fără să o cânte. Din mulțime se mai auzea din când în când titlul piesei respective, iar el îi asigura pe oameni că „Urmează, nu vă faceți griji!”.

Acesta și-a încheiat setlist-ul cu „Impossible”, probabil cea mai cunoscută piesă din repertoriul lui, cântând-o împreună cu miile de voci care au explodat încă de la primele acorduri. După „Impossible”, James Arthur a revenit și cu un bis în care știa că mai are de oferit încă o piesă pe care publicul o aștepta cu nerăbdare. Acesta a încheiat apoteotic show-ul de seara trecută cu „Train Wreck”, „Lasting Lover”, pe care publicul a dansat și s-a dezlănțuit cu cea mai mare poftă de distracție, precum și cu celebra lui baladă „Say You Won’t Let Go” însoțită de promisiunea că românii îl vor revedea cât de curând pe britanicul extrem de talentat și carismatic.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel