Jackie Chan a împlinit 70 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Facebook
Captura Facebook

Actorul Jackie Chan s-a născut la 7 aprilie 1954, la Victoria Peak, Hong Kong. Vedetă în filmele kung-fu, Jackie Chan este originar din Hong Kong.

A jucat şi regizat numeroase filme şi a ajuns celebru pentru stilul lui de luptă acrobatic şi cascadoriile inedite. A fost considerat un succesor al lui Bruce Lee.

La vârsta de şase ani, a fost trimis la Academia de Arte Teatrale Chineze, unde a studiat muzica, dansul şi artele marţiale. După 10 ani petrecuţi aici a excelat în arte marţiale şi acrobatică. Aceste aptitudini i-au deschis perspective, el jucând în filme de la vârsta de opt ani („Big and Little Wong Tin Bar”, 1962).

În 1971, după o apariţie specială în „A touch of Zen”, Chan şi-a început cariera în industria cinematografică. În anul 1978 a avut rolul principal în filmul „Drunken Master”, care l-a propulsat pe actor către succesul mondial, se arată pe site-ul CineMagia - www.cinemagia.ro.

Din anul 1980 a început colaborarea cu Hollywood, dar aşteptările de audienţă nu au fost pe măsură, acest fapt l-a determinat să revină în Hong Kong.

Talentul, dar şi entuziasmul său i-au adus roluri din ce în ce mai consistente, moartea lui Bruce Lee făcând evidentă necesitatea găsirii unei noi legende a artelor marţiale pe marele ecran. În 1980 a apărut primul film regizat de Jackie Chan intitulat „The Young Master”, actorul preferând să se îndepărteze de la stilul lui Bruce Lee şi să-şi creeze un stil propriu. Jackie Chan, îşi realizează singur cascadoriile, multe dintre filmele sale prezentând la final amuzante montaje cu gafele şi rateurile făcute de actor în timpul filmărilor.

Stilul său de luptă spectaculos şi acrobatic dar şi umorul şi cascadoriile inovatoare i-au adus aprecierea a milioane şi milioane de spectatori.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel