Iulia Navalnaia, invitată la discursul lui Joe Biden

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Facebook Alexei Navalnîi
Facebook Alexei Navalnîi

Iulia Navalnaia a fost invitată la discursul privind starea uniunii al preşedintelui Joe Biden.

Iulia Navalnaia a fost invitată la discursul privind starea uniunii al preşedintelui Joe Biden din acest an, transmite Agerpres. Totuși, văduva lui Alexei Navalnîi nu va putea asista, a indicat marţi pentru AFP o înaltă responsabilă a administraţiei americane.

Joe Biden va susţine joi în Congres cunoscutul discurs anual, care prezintă de această dată o importanţă deosebită având în vedere alegerile prezidenţiale din noiembrie, la care Biden speră să obţină al doilea mandat.

Casa Albă invită în fiecare an cetăţeni şi personalităţi reprezentative pentru priorităţile politice ale momentului, acestea asistând la alocuţiune alături de Prima Doamnă.

Biden l-a desemnat pe Vladimir Putin ca "responsabil" pentru moartea lui NavalnîiAnul acesta, între invitaţi se numără texana Kate Cox, care a fost nevoită să plece din statul său pentru a putea face avort, după ce a aflat că fătul nu era viabil. Această invitație vine în contextul în care apărarea dreptului la avort este una din temele campaniei pentru realegere a lui Biden. El se prezintă totodată ca apărător al democraţiei, mai ales prin intermediul susţinerii acordate Ucrainei.

Biden s-a întâlnit cu văduva şi cu fiica lui Aleksei Navalnîi pe 23 februarie în California şi l-a desemnat pe preşedintele rus Vladimir Putin ca "responsabil" pentru moartea în detenţie a opozantului, aminteşte AFP.

De asemenea, în acest an, Joe Biden va încerca să folosească acest discurs pentru a combate preocupările americanilor cu privire la vârsta şi facultăţile sale, preocupări exprimate în numeroase sondaje de opinie. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel