Italia vrea să construiască cel mai lung pod suspendat din lume care să lege continentul de Sicilia

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Se dorește un pod peste strâmtoarea Messina
Se dorește un pod peste strâmtoarea Messina

Visul de a avea un pod care să lege continentul de Sicilia prin strâmtoarea Messina datează încă din epoca romană.

Dacă va fi construit, podul peste Strâmtoarea Messina ar avea o deschidere de 3,2 kilometri și ar fi cel mai lung pod suspendat din lume, potrivit CNN.

Visul unui pod care să lege continentul de Sicilia prin strâmtoarea Messina datează din epoca romană, când consulul Metellus a înșirat butoaie și lemn pentru a muta 100 de elefanți de război din Cartagina la Roma în anul 252 î.Hr. conform scrierilor lui Pliniu cel Bătrân. De atunci, diverse planuri, inclusiv o idee de a construi un tunel, au apărut și au dispărut.

Dacă va fi construit, podul peste Strâmtoarea Messina ar avea o deschidere de 3,2 kilometri și ar fi cel mai lung pod suspendat din lume.

Acum, marele proiect ingineresc ar putea fi efectiv realizat, datorită unui decret adoptat luna trecută de guvernul Giorgia Meloni, după ce ministrul transporturilor Matteo Salvini a reînviat un plan avansat ultima dată pe vremea când Silvio Berlusconi era prim-ministru.

În 2006, licitația pentru construirea podului a fost atribuită unui consorțiu condus de firma italiană Salini Impregilo, numită acum WeBuild. Când guvernul Berlusconi a căzut în acel an, planurile de construire a podului s-au prăbușit odată cu guvernul său. Următorul prim-ministru, Romano Prodi, a considerat că este o risipă de bani și un risc pentru mediu.

De atunci, diverse guverne au încercat să îl reînvie, iar actuala coaliție de guvernare condusă de Meloni, Salvini și Berlusconi l-a inclus pe lista promisiunilor din campania electorală. Când Salvini a devenit ministru al transporturilor, a făcut din el prioritatea sa, mizând moștenirea sa pe acest pod, scrie Antena 3 CNN.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel