Italia înregistrează un record de peste 78.000 de noi cazuri de COVID-19

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Fotografie creată de CDC, de la Pexels
Fotografie creată de CDC, de la Pexels

Italia a înregistrat marţi 78.313 noi cazuri de COVID-19, un record zilnic absolut de la începutul pandemiei în această ţară, şi 202 decese asociate COVID-19, cifră de asemenea în creştere, a anunţat Ministerul Sănătăţii italian, potrivit agenţiei EFE.

Noile infectări au fost descoperite cu ajutorul unui număr mare de teste, în total 1.034.677 efectuate în ultimele 24 de ore, mulţi italieni stând la coadă în faţa clinicilor şi farmaciilor pentru a se testa, scrie Agerpres. 

Autorităţile italiene urmăresc cu atenţie această tendinţă în creştere a infectărilor, pe care o atribuie variantei Omicron a coronavirusului. Noua variantă, mai contagioasă decât Delta, reprezenta săptămâna trecută peste 28% din noile infectări în Italia, conform estimării Institutului Superior de Sănătate italian.

Varianta Omicron devine dominantă



Varianta Omicron devine dominantă în tot mai multe ţări europene, Belgia, Olanda şi Elveţia fiind ultimele unde responsabilii sanitari au anunţat marţi că ea este acum dominantă.

În Italia a crescut şi numărul pacienţilor COVID-19 spitalizaţi, marţi numărul acestora fiind de 10.089, dintre care 1.145 sunt la ATI.

Regatul Unit se confruntă cu un val puternic de infectări. 


În faţa progresiei noii variante Omicron guvernul italian a impus noi măsuri, printre care se numără purtarea măştii în aer liber, interzicerea aglomerărilor festive (precum cele de Anul Nou) şi închiderea discotecilor.

Din 10 ianuarie doza booster (supra-rapel) de vaccin anti-COVID-19 va putea fi administrată la patru luni după încheierea schemei de vaccinare din două doze (sau după doza unică în cazul vaccinului Johnson&Johnson), faţă de termenul de şase luni din prezent. De asemenea, începând din februarie certificatul verde cu două doze de vaccin - obligatoriu în Italia pentru numeroase activităţi - va avea o valabilitate de numai şase luni, fiind astfel nevoie de doza booster odată ce a trecut acest termen. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel