Italia. Despăgubiri pentru șoferii care întârzie din cauza șantierelor de pe autostrăzi

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Autostrade per l'Italia / facebook
Foto: Autostrade per l'Italia / facebook

Celor care întârzie pe autostrăzile din Italia 15 minute li se va reduce taxa cu 25%, iar celor care pierd o oră li se va restitui suma integrală.

Cel mai mare administrator de autostrăzi din Italia, Autostrade per l'Italia, a dezvoltat o aplicație care va permite fiecărui utilizator să obțină automat o rambursare dacă se dovedește că a pierdut timp din cauza întârzierilor cauzate de lucrările de pe autostradă.

„Principiul sacrosant , pe care l-am susținut mereu, este s-a stabilit definitiv că cei care circulă pe autostradă, din moment ce plătesc o taxă, au dreptul să poată merge rapid și cu siguranță să nu rămână ore în șir la coadă din cauza șantierelor”, spun autoritățile italiene, citate de Tg24.sky.it

Viteza standard este setată la 100 km/h (70 km/h pentru camioane), iar pentru cei care se vor deplasa mai lent, sunt planificate rambursări, în funcție de timpul pierdut.

Celor care au întârziere de 15 minute la serviciu li se va reduce taxa cu 25%, iar celor care pierd o oră ar putea să li se restituie chiar suma integrală, în funcție de kilometrajul parcurs.

România, codașă la numărul de kilometri de autostradă

În acest timp, țara noastră se chinuie în fiecare an să mai adune câțiva kilometri de autostradă sa de drum expres.

România este pe locul 7 în UE, după suprafața teritoriului.

Țara noastră ocupă locul 24 într-un top al țărilor europene cu cei mai mulți kilometri de autostradă. Vecinii unguri, spre exemplu, au 1.600 de km de autostradă.

România avea 931 de kilometri de autostradă la sfârşitul anului trecut, iar în luna aprilie 2022, s-a deschis circulația pe Lotul 1, Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești, cu o lungime de 18,5 km.

În faza de execuție se află alți 382 de km de autostradă sau drum expres.

În luna iunie va fi deschisă circulația și pe Lotul 2, între Piatra-Olt și Valea Mare (21,35 km).

"Din lungimea drumurilor naţionale, 6197 km (35,4%) erau drumuri europene, 931 km (5,3%) autostrăzi, iar din punctul de vedere al numărului de benzi de circulaţie, 1978 km (11,3%) erau drumuri cu 4 benzi, 297 km (1,7%) drumuri cu 3 benzi şi 36 km (0,2%) drumuri cu 6 benzi. Lungimea drumurilor judeţene cuprindea în proporţie de 47,1% drumuri modernizate şi 35,2% dintre drumurile comunale erau drumuri pietruite", precizează INS.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel