Petrecere cu The Rolling Stones și Lady Gaga pentru noul album

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
The Rolling Stones/Facebook
The Rolling Stones/Facebook

Trupa The Rolling Stones a marcat lansarea de vineri a primului său album de studio din ultimii 18 ani printr-o petrecere privată organizată joi seară într-un club din Manhattan, la care a participat şi cântăreaţa americană Lady Gaga, informează Reuters şi AFP.

"The Stones", ajunsă în cel de-al şaptelea deceniu de activitate ca trupă de rock-and-roll, a interpretat şase piese în faţa unui public alcătuit din câteva sute de persoane la Racket NYC Club pentru a-şi promova albumul "Hackney Diamonds", care i-a adus formaţiei britanice unele dintre cele mai bune recenzii primite din partea criticilor muzicali în ultimele decenii.

Solistul principal al grupului, Mick Jagger, în vârstă de 80 de ani, a glumit spunând că o nouă lansare la New York a reprezentat o parte din motivaţia de care membrii trupei aveau nevoie pentru a reveni în studiouri şi a înregistra un nou album, al cărui titlu face trimitere la termenul argotic din engleza britanică pentru "geam spart".

"Ne-au lipsit atât de mult lansările, încât a trebuit să revenim în studiouri şi să facem un nou album", a declarat el în faţa unui public entuziast la jumătatea concertului de joi seară, care a reprezentat o combinaţie între piese noi şi cântece renumite ale trupei britanice, precum "Jumpin' Jack Flash" şi "Tumblin' Dice".

În trecut, The Rolling Stones şi-a lansat albumele cu mult fast la New York, participând la o paradă pe Fifth Avenue la bordul unui camion-platformă şi, cu altă ocazie, mergând cu un vagon de marfă în gara Grand Central Terminal.

Trupa britanică şi-a închis mini-concertul de joi seară cântând alături de Lady Gaga piesa "Sweet Sounds of Heaven", un cântec lent cu influenţe blues de pe noul său album, care aminteşte de single-ul său clasic din anii 1970 "Moonlight Mile".

Lady Gaga şi Mick Jagger au imitat fiecare mişcările scenice ale celuilalt în timp ce interpretau alternativ strofele acestei piese.

"Hackney Diamonds" este primul album cu piese originale înregistrate de trupa britanică după materialul discografic "A Bigger Bang" din 2005 şi, totodată, primul disc lansat după decesul din 2021 al toboşarului său Charlie Watts. Membrii supravieţuitori ai grupului sunt solistul Mick Jagger şi chitariştii Keith Richards, în vârstă de 79 de ani, şi Ronnie Wood, în vârstă de 76 de ani.

Ronnie Wood este membru al trupei The Rolling Stones de aproape 50 de ani, în ciuda faptului că i s-a alăturat acesteia abia în 1975, la 13 ani după înfiinţarea grupului.

Pe lângă duetul cu Lady Gaga, noul album conţine şi piese înregistrate cu alţi invitaţi speciali, precum Stevie Wonder, Paul McCartney şi Elton John, fiind marcat şi de revenirea unui mai vechi colaborator, basistul Bill Wyman, care a părăsit formaţia în anii 1990. El a înregistrat alături de foştii lui colegi de trupă cântecul "Live by the Sword", care include şi partitura pentru tobe înregistrată de Charlie Watts cu puţin timp înaintea morţii sale. Celelalte piese au fost înregistrate alături de toboşarul Steve Jordan.

Albumul se încheie cu "Rolling Stones Blues", un cover al piesei "Rollin' Stone" lansată în 1950 de Muddy Waters şi care s-a aflat la originea numelui trupei britanice.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel