Israelul anunţă că a neutralizat încă un important lider al mişcării Hamas. Cine este Ali al-Qadi

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Israelul anunţă că a neutralizat încă un important lider al mişcării Hamas. Cine este Ali al-Qadi / Foto: Agerpres
Israelul anunţă că a neutralizat încă un important lider al mişcării Hamas. Cine este Ali al-Qadi / Foto: Agerpres

Armata israeliană anunţă că a neutralizat încă un important lider al mişcării Hamas.

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că bombardamentele sale asupra Fâşiei Gaza s-au soldat, printre altele, cu moartea a încă unui lider al Hamas, mişcarea palestiniană care în urmă cu o săptămână a lansat un atac terorist de amploare împotriva sudului Israelului, transmite Agerpres, citând AFP şi DPA.

Un comandant al unităţii Nukhba (Elită, în limba arabă) a Hamas, care a lansat atacul contra localităţilor israeliene din apropierea Fâşiei Gaze în weekendul trecut, a fost ucis într-un atac aerian, a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Acesta a adăugat că informaţiile privind moartea acestui lider Hamas, numit Ali al-Qadi, se bazează pe informaţii primite de armată şi serviciul de securitate israelian Shin Beth.

Cine este Ali al-QadiAli-al Qadi (37 de ani) a fost eliberat de autorităţile israeliene în cadrul schimbului de deţinuţi ce a avut loc după eliberarea soldatului israelian Gilad Shalit, ce fusese răpit în 25 iunie 2006 de Hamas şi pus în libertate pe 18 octombrie 2011, după cinci ani şi jumătate de captivitate în Fâşia Gaza.

Atacul sângeros lansat în 7 octombrie de mişcarea islamistă palestiniană Hamas s-a soldat cu moartea a peste 1.300 de israelieni, în cea mai mare parte civili, şi 3.200 de răniţi, în timp ce 120 de civili israelieni şi străini au fost luaţi ostatici şi duşi în Fâşia Gaza.

Share

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel