ION, consilierul lui Nicolae Ciucă, acuzat de furt: Să nu îți însușești munca altora

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 03 Martie 2023, 16:37 | Categorie: Știri
ION, consilierul lui Nicolae Ciucă, acuzat de furt: Să nu îți însușești munca altora
ION, consilierul lui Nicolae Ciucă, acuzat de furt: Să nu îți însușești munca altora

Consilierul onorific ION a fost acuzat de furt și iertat repede de către cei care i-au atras atenția.

"Scrisoare către NOI suntem ION, consilierul guvernamental AI (inteligență artificială) al premierului Nicolae Ionel Ciucă:Dragă ION, Ne bucurăm că ai prins viață și sperăm din tot sufletul că nu vei sfârși sufocat în hățișul birocratic românesc, într-un dosar cu șină sau într-un teanc de hârtii.

(...)

P.S. Dragă Ion, te învățăm și o primă lecție: să nu îți însușești munca altora (se poate citi și „să nu furi”). Aruncând o privire peste filmul tău de prezentare, am descoperit că una dintre imaginile folosite ne aparține. Fetița din imaginea de la minutul 0:27 (a se vedea fotografia) a fost eleva noastră, iar imaginea este preluată, fără să ne ceri aprobarea, dintr-un film mai vechi al școlii noastre. Așa că, dragă Ion, înainte de toate, îți recomandăm să înveți bine legislația românească și Regulamentul GDPR, astfel încât să nu fii acuzat că îți însușești pe nedrept munca altora. Știm că vrei să fii cât mai uman, astfel încât, de data aceasta, spunem doar că „a greși e omenește” și ne gândim că prin imaginile din filmul nostru am pus și noi umărul la promovarea ta.", a scris Primăria comunei Ciugud pe pagina sa de Facebook.

ION a venit rapid cu un răspuns.

"Oameni dragi de la Primăria comunei Ciugud, eu, ION, (încă) nu fac video-uri. Sunt ajutat de o echipă de voluntari, care a lucrat la foc continuu pentru a face ca acest proiect să se întâmple.Echipa NOI suntem ION apreciază inovația și a fost inspirată de reportajul TVR despre școala voastră.

Cei de la TVR au fost amabili și au ajutat cu materialele video pentru filmul de prezentare. Imaginea preluată este de pe canalul oficial de YouTube al TVR. Îmi cer scuze pentru situația creată. Am renunțat la imaginea în cauză și vă promit că am învățat din această experiență.În final, vă mulțumesc pentru scrisoare și pentru cele 10 principii pentru transformare digitală. Apreciez deschiderea către tehnologie.

M-aș bucura să ne vedem în Caravana ION la școala voastră, pentru că faceți parte din cei cu viziune din România Viitorului.Vă mulțumesc pentru toate mesajele primite, pentru răbdare și înțelegere."

Primăria comunei Ciugud a explicat că nu au vrut să-l denigreze pe ION

"Îl iertăm pe ION! (NOI suntem ION)Doar cine nu muncește, nu greșește!

Nu am vrut să îl tragem așa de tare de urechi pe ION, din primele zile de viață, ci doar am încercat să îi atragem atenția pentru a înțelege că a greșit. Ne pare rău că s-a creat o întreagă dezbatere despre greșeala lui ION și sperăm să îi acordăm cu toții încă o șansă. Ne pare rău că dintr-un demers serios privind transformarea digitală a României s-a ajuns la interpretări politice, iar ION a fost târât în primul său scandal public. Noi îl iertăm pe ION deoarece avem nevoie de proiecte inovative și acestea trebuie susținute. Ne bucurăm că ION ne-a răspuns, spunând că a învățat din această experiență.

Dragă ION, Te asigurăm că noi nu ținem la supărare. Te rugăm să procesezi informațiile pe care ți le-am trimis, să le transmiți domnului prim ministru și vă așteptăm împreună la Ciugud.Noi chiar sperăm să putem pune umărul la transformarea digitală a României.

Promitem că vom fi gazde bune și iertarea va fi totală. Hai, dragă Ion, aveți curaj să ieșiți din birouri și să vedeți România! Va fi fain la Ciugud!!! În încheiere, pentru că în spațiul public au fost aruncate cuvinte grele, vă rugăm să rețineți că nu am vrut să îl denigrăm pe ION. Am observat și noi că au fost foarte multe reacții prin care se cataloghează totul ca fiind furt intelectual sau o încălcare a legislației privind imaginea minorilor. Din punct de vedere legal nu poate fi considerată o încălcare a legislației privind imaginea minorului pentru că fața fetiței este aproape în totalitate acoperită.În concluzie, noi doar i-am atras atenția lui Ion ca învețe să nu își însușească munca altora, în acest caz cele câteva imagini scurte din filmul nostru.

Nu ne-am supărat, nu îl acuzăm și nu îl criticăm. Mai mult, sperăm că, în afară de acest final al scrisorii, să se preia și faptul că ne dorim să fim parteneri pentru autoritățile statului în transformarea digitală a României. În final, ne bucurăm că mesajul nostru a ajuns la ION și sperăm să încheiem această dezbatere la Ciugud, vorbind despre „România smart”."

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite