Iodura de potasiu, soluția în caz de atac NUCLEAR. Ce este, CÂND, CUM și DE CE se ia. Cine NU are voie, reacţii adverse

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Iodura de potasiu. Amenințările nucleare din ultimele zile au speriat pe toată lumea. Ce este iodura de potasiu, la ce e bună și cum se administrează.

Iodura de potasiu. Războiul Rusia - Ucraina, atacul de la Cernobîl și amenințarea lui Vladimir Putin în ceea ce privește butonul roșu și atacul nuclear au stârnit multă îngrijorare.

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a declarat, miercuri, că dacă ar avea loc un al Treilea Război Mondial, acesta va implica arme nucleare şi va fi distructiv și că "supremaţia Occidentului a luat sfârşit".

La sfârșitul anului 2021, s-au pus problema unei amenințări generate de un posibil accident nuclear în viitor, care ar putea fi cauzat și de un blackout, pana de curent la nivel european. Atunci, autoritățile din Austria au declarat că nu-și pun problema dacă va fi acest "Blackout", ci când se va întâmpla el.

Norvegia a lansat pe 1 noiembrie 2021, timp de o săptămână, o campanie la nivel național privind auto-pregătirea în cazul unei astfel de crize și au detaliat cum ar trebui să arate un kit complet în cazul unei catastrofe. 

În tot acest kit se află și tablete de iod în cazul unor evenimente nucleare, pentru că te protejează de radiații.

Ei bine, toate aceste amenințări i-au împins pe oameni către farmacii, în căutare de iodură de potasiu, medicamentul care a fost folosit și la accidentul nuclear de la Cernobîl din 1986.

Iodura de potasiu, ce este, când și cum se administrează

Comprimatele cu iod pot fi luate numai în cazuri de accidente nucleare, însă atenție, nu le luați pe cont propriu.

Iodura de potasiu este utilizată în caz de accidente nucleare sau accidente ale reactoarelor nucleare pentru a preveni absorbţia de iod radioactiv în tiroidă.

În cazul accidentelor reactoarelor nucleare, poate să existe o emisie de iod radioactiv. În caz de contaminare, iodul radioactiv este preluat de către tiroidă. Asimilarea de iod radioactiv în tiroidă este împiedicată de aportul de iod non-radioactiv (de exemplu, sub formă de iodură de potasiu), înainte sau în timpul contaminării.

Citește mai departe pe DCMedical 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel