Ioana Ginghină își recunoaște dependența: „Cred că mi-am prăjit creierul. Poate provoca tulburări de somn, anxietate, pierderea relațiilor”

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: Ioana Ginghină, Instagram
Sursa foto: Ioana Ginghină, Instagram

Ioana Ghinghină le-a vorbit fanilor săi despre mica sa dependență.

Ioana Ginghină este una dintre cele mai apreciate actrițe din țara noastră, atât pentru talentul său și rolurile remarcabile pe care le-a jucat de-a lungul timpului, cât și pentru naturalețea și autenticitatea pe care aceasta o arată mereu în mediul online.  Vedeta este mereu extrem de sinceră cu fanii săi și nu se ascunde niciodată de la a le arăta și părțile mai puțin perfecte din viața ei. În acest sens, actrița le-a vorbit internauților despre dependența cu care se confruntă de câțiva ani de zile.

„Am o dependență… de telefonul meu. Când mă simt nefericită, neîmplinită, copleșită, deprimată, plictisită, apelez la dependența mea pentru a evada.
Anul trecut, am simțit aceste emoții tot timpul. M-am gândit că nu e mare lucru. Adică, nu e ca alcoolul, nicotina sau drogurile, așa că nu e chiar așa de rău, nu? Doar că m-am înșelat. A fost și este dăunător. Cred că mi-am prăjit creierul.”, a scris Ioana Ginghină, pe blogul său personal.

Dependența de telefon, văzută de Ioana Ginghină ca o reală problemă

Chiar dacă oamenii nu tratează încă acest „hobby” ca pe o problemă, Ioana Ginghină continuă prin a scoate în evidență toate efectele negative pe care acest obicei le aduce în viața noastră. 

„Dependența de telefonul mobil nu este recunoscută ca o tulburare psihiatrică reală, dar există un număr tot mai mare de dovezi care susțin această noua dependență. Utilizarea obsesivă a smartphone-urilor poate provoca tulburări de somn, putere de concentrare scăzută, anxietate, pierderea relațiilor, performanțe slabe la școală/la muncă, printre altele.
Cercetările au arătat că utilizarea în exces a telefonului poate scădea materia cenușie care este legată de o creștere a numărului de sinucideri.

Îmi e și rușine să recunosc că am făcut o medie de peste 9 ore pe zi pe telefon săptămâna trecută. NOUĂ ORE!”, a mai scris actrița.

„Am ajuns la concluzia că problema mea nu erau rețelele sociale”

„Am făcut o examinare serioasă a obiceiurilor mele și am ajuns la concluzia că problema mea nu erau rețelele sociale. Da, stau și pe TikTok și instagram destul de mult, însă cel mai mult timp îl pierd cu jocurile. Le joc obsesiv.
Am început în timpul pandemiei și am devenit rapid atât de dependentă de ele încât nu m-am putut opri. Era doar o modalitate de a uita, așa că nu trebuia să mă mai ocup de lucrurile neplăcute din viața mea. Desigur, aspectele neplăcute ale vieții nu dispar atunci când le ignori. Ele sunt acolo, cresc ca un cancer chiar dacă ne prefacem că le uităm jucându-ne pe telefoane.”, a continuat ea.

Ioana Ginghină încearcă să renunțe la acest obicei

Acum, vedeta încearcă în fiecare zi să se abțină tot mai mult de la a umbla pe telefon, dacă nu există un motiv întemeiat pentru a face acest lucru. 

„În ultimele 3 zile, de câte ori puneam mâna pe telefon mă întrebam – Chiar trebuie să-l folosești? Dacă răspunsul era da, fie că îmi sunam părinții, trimiteam un mesaj copiilor, un video cu prietena mea cea mai bună, să-mi verific mailul. Dacă răspunsul era nu, întindeam mâna la telefon doar din obișnuință, îl puneam înapoi, mă abțineam.

Mă gândeam că îmi va fi mai greu, dar sincer mă dezgustă faptul că petreceam atât de mult pe telefon, încât când mai trece o zi și nu folosesc telefonul decât pentru lucruri importante și necesare, sunt foarte mândră de mine.”, a mai spus ea.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel