Ioana Dichiseanu a lansat primul album de muzică fado din România

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Ioana Dichiseanu a lansat primul album de muzică fado din România
Ioana Dichiseanu a lansat primul album de muzică fado din România

Ioana Dichiseanu a debutat cu primul ei album de muzică fado în România. În calitate de fiică a regretatului actor Ion Dichiseanu, ea aduce în prim-plan acest gen muzical interpretativ și melodic, originar din Lisabona la începutul secolului al 19-lea, dar cu posibile origini mult mai vechi. Înregistrarea albumului înclude și o surpriză specială pentru ascultători, deoarece Ioana cântă în colaborare cu fiica ei.

Ioana Dichiseanu, fiica mare actorului Ion Dichiseanu, continuă să impresioneze în lumea artistică. Ea a lansat în România primul ei album de muzică fado. Această formă de poezie cântată, inspirată din adâncul sufletului Portugaliei, acum se răspândește și în țara noastră prin intermediul albumului său intitulat "O meu fado".

Albumul "O meu fado" cuprinde mai multe piese celebre interpretate de legendarul Amália Rodrigues, care a popularizat muzica fado în întreaga lume. Cu toate acestea, Ioana Dichiseanu a ales și piese semnate de renumitele fadiste Mariza și Ana Moura. Prin interpretarea sa remarcabilă și vocea distinctivă, fiica regretatului actor Ion Dichiseanu a reușit să aducă o notă muzicală inconfundabilă asupra acestor piese.

Una dintre piesele deosebit de emoționante de pe acest album este "Mazia", interpretată de Ioana Dichiseanu în colaborare cu fiica sa, Anastasia Artene. Anastasia, deși la o vârstă fragedă, urmează hotărâtă pașii artistici bine conturați lăsați de mama sa și se evidențiază prin prezența sa în această melodie.

Ioana Dichiseanu a dezvăluit că a fost fascinată dintotdeauna de acest gen muzical captivant, iar pasiunea sa pentru fado a fost inspirată de tatăl său, actorul Ion Dichiseanu. El i-a povestit despre prietenia sa cu Amália Rodrigues, cunoscută drept "regina fado-ului".

Albumul "O meu fado" a fost lansat oficial în cadrul Festivalului de Teatru, Film și Muzică "Ion Dichiseanu" din Adjud. Cu această ocazie, Ioana Dichiseanu a subliniat că interpretul acestui gen muzical trebuie să atingă sufletul ascultătorilor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel