Invazie de ploșnițe în Paris. Ministrul francez al Transporturilor, reacție după fotografiile din trenuri și metrou: "Să nu cădem în psihoză"

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Clément Beaune, ministrul francez al Transporturilor, a avut o primă reacție, după apariția unor imagini din trenuri și metrou.

"Nu există cazuri confirmate în metrouri şi trenuri, probabil le vom avea în următoarele săptămâni sau luni, la fel ca în toate marile oraşe ale lumii", a spus în faţa presei ministrul francez, după o întâlnire cu principalii operatori de transport din Franţa, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

"Luăm în serios fotografiile (distribuite pe internet), nu trebuie să cădem în negare şi nici în psihoză, aceste cazuri le-am verificat şi nimic nu s-a confirmat", a insistat acelaşi ministru, care a venit şi cu argumentul că ploşniţele sunt deranjate de lumina din vagoane.

Și alte orașe sunt afectate

Parisul se confruntă cu cea mai mare invazie, dar această problemă a început să se răspândească și în alte orașe importante ale țării, cum ar fi Marsilia, unde un liceu a fost nevoit să își suspende activitatea din cauza prezenței acestor insecte.

Elisabeth Borne, prim-ministrul Franței, a recunoscut că invazia ploșnițelor este "un calvar" pentru cei afectați, anunțând că această problemă va fi discutată în detaliu în cadrul unei comisii ministeriale programate să se întrunească vineri.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a promis că această reuniune va conduce la luarea unor "decizii și măsuri" și a subliniat că această invazie are un impact negativ asupra sistemului de sănătate, economiei, transporturilor și turismului, motiv pentru care este necesară o abordare amplă a situației.

Ce sunt ploșnițele

Ploșnițele sunt insecte mici, de obicei de culoare maro sau neagră, care se hrănesc cu sângele mamiferelor și păsărilor, inclusiv al oamenilor. Ele sunt cunoscute și sub denumirea de "ploșnițe de pat" sau "cimicidae". Cele mai comune specii de ploșnițe care infestează locuințele oamenilor sunt Cimex lectularius și Cimex hemipterus.

Ploșnițele de pat sunt paraziți externi, adică se hrănesc cu sângele gazdei lor și pot cauza mușcături dureroase și mâncărime. Ele sunt active mai ales pe timp de noapte și se ascund în fisuri, crăpături sau în mobilierul din jurul patului în timpul zilei.

Infestarea cu ploșnițe de pat poate fi o problemă serioasă, deoarece aceste insecte sunt foarte rezistente la pesticide și pot fi dificil de eliminat. Pentru a scăpa de o infestare cu ploșnițe de pat, este adesea necesar să se solicite ajutorul unui profesionist în controlul dăunătorilor.

Este important să se ia măsuri preventive, cum ar fi igienizarea regulată a locuinței, spălarea regulată a lenjeriei de pat și inspectarea cu atenție a bagajelor și a altor obiecte care pot aduce ploșnițe în casă după călătorii.

 
Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel